Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Elfogadta a költségvetés újraelosztását a topolyai KKT

2020-11-20
08:41
2020-11-20
16:29
Forrás
Pannon RTV
81 millió dinárral csökkent Topolya Község költségvetése a koronavírus-járvány miatt, de ez nem jelenti azt, hogy bármilyen negatív hatása lenne az eszközök felhasználóinak működésére – nyilatkozta Szatmári Adrián a Szabadkai Magyar Rádió műsorában.

Elfogadták a költségvetés újraelosztására vonatkozó javaslatot a topolyai Községi Képviselő-testület ülésén. Szatmári Adrián polgármester közölte, a mostani keret 81 millióval kisebb az előzőnél és most 1,815 milliárdot tesz ki. Az ösztöndíjak, útiköltség-térítések, a mezőgazdasági termelőknek előirányzott juttatások kifizetése mellett a szennyvízelvezető hálózat főágának befejezésére, a városi hálózat tervének elkészítésére, valamint a diákotthonban a tűzvédelmi nyílászárók beszerzésére is sor kerül.

A Községi Képviselő-testület tegnapi ülésén új projektumokról is döntöttek, mint például a szennyvízcsatorna-bővítés tervdokumentációjának a kidolgozása vagy a főcsatorna befejezése a kaszárnyától a víztisztítóig - tette hozzá Szatmári Adrián.

Szatmári Adrian, Topolya polgármestere: „Továbbra is folyósítani fogjuk az ösztöndíjakat, a mezőgazdasági termelőknek a támogatásokat, vagy az útiköltségdíjakat a diákoknak. A koronavírus az élet minden területére rányomta bélyegét, így a községi költségvetésre is. Mindeddig a vírus megfékezésére és a polgárok megsegítésére az önkormányzat mintegy 20 millió dinárt választott ki a községi költségvetésből.”

Topolya
költségvetés

Most

07:41, Frissítve: 08:14

Összefogással Olivér gyógyulásáért

A bajmoki Pál Gajódi Olivérnek szerte a világon akadnak jóakarói, akik kisebb-nagyobb adományaikkal járulnak hozzá ahhoz, hogy a lassan egy éves kisfiú megkapja azt, amire a legnagyobb szüksége van: egy génterápiás kezelést.
19:50, Frissítve: 19:55

Négy áldozata van a robbanásnak Bristol közelében

Négy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült egy robbanásban az angliai Bristol közelében - számolt be a Times egyik újságírója Twitter-bejegyzésében. A munkások egy vegyi tartály tetején voltak, amikor az felrobbant.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.