Ugrás a tartalomra

Elhunyt Bozsik Ferenc művész, fizika szakos tanár, szabadkai lokálpatrióta

2020.11.18
14:38
2020.11.18
14:46
Forrás
Facebook/Dr. Pásztor Bálint
Elhunyt Bozsik Ferenc művész, fizika szakos tanár, szabadkai lokálpatrióta - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Legbátrabb cselekedete az volt, amikor 1994-ben, fia esküvőjének napján saját kezével távolította el a Városházáról a csillagot és helyezte vissza a keresztet - írja megemlékezésében a szabadkai Városi Képviselő-testület elnöke, a Vajdasági Magyar Szövetség alelnöke. Kiemelte, bátorságáról mindent elmond, hogy a miloševići éra legsötétebb napjaiban, sorozatos fenyegetések árnyékában vállalta az életveszélyes küldetést a magasban. Bozsik Ferenc halála pótolhatatlan veszteség mindannyiunk számára, emléket megőrizzük, bátorságát pedig például fogjuk állítani az utókor számára - zárta sorait dr. Pásztor Bálint.

Bozsik Ferenc
művész
tanár
fizika
Szabadka
lokálpatrióta
Városháza

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:42, Frissítve: 19:41

Lázár János Óbecsén zárta vajdasági körútját

Óbecsén a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben tartott délután lakossági fórumot a Vajdasági Magyar Szövetség. Az eseményen jelen volt Lázár János magyar építési és közlekedési miniszter is, aki a Tisza-parti városban zárta vajdasági körútját.
16:55, Frissítve: 19:06

Birkózóiskola nyílt Pacséron

Nagy volt az érdeklődés a helyi iskola diákjai részéről. A Vajdasági Birkózóakadémia berkeiben a pacsérival egyben már kilenc klub nyílt, de folytatni fogják a tagtoborzást és a birkózóiskolák nyitását.

Népszerű

Két új pályázat jelent meg a Prosperitatinál

Folytatódik a Prosperitati Alapítvány vajdasági gazdaságfejlesztési programja, két új pályázat jelent meg a mezőgazdasági termelők és a vállalkozók számára, 2-2 milliárd forintos keretösszeggel. Pályázni december 5-től lehet.

Kerülje el ezt a kereszteződést Szabadkán

Újabb ideiglenes útlezárás várható Szabadkán. A Belgrád-Budapest vasútvonal kiépítése miatt november 25-étől, vagyis szombattól tíz napon át zárva lesz a Makszim Gorkij, a Jovan Mikić, a Papp Pál és a Szegedi út kereszteződése.