Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Óvári Dániel

Elvitte a pók?

2022.05.26
07:36
2022.05.26
17:29
Forrás
Pannon RTV
Zöldterületen, gyalogjárdán, útszélen szabálytalanul parkoló, a forgalmat akadályozó járművek. Ez a probléma jellemzi a nagyvárosokat. Május 27-től 3000 dináros büntetést kell fizetni Újvidéken, ha odaérünk mielőtt a pók elszállítaná az autónkat.
Pannon RTV/Óvári Dániel

Parkolás szempontjából a legkritikusabb rész Újvidék központja. Nagyon nehéz parkolóhelyet találni, és a szabálytalanul parkoló autók száma is nagy.

Pannon RTV/Óvári Dániel

Újvidéken háromféle parkolózóna van. A fehérben egész napos parkolójegyet válthatunk, a kékben óránként kell fizetni a parkolást, a pirosban pedig maximálisan két órát tartózkodhatunk. Ha nem fizetjük ki a parkolást, a büntetés kilencszáz dinár. Az újvidéki Žarko Medićet már többször megbüntették.

 „Én rendszeresen gyűjtök be büntetéseket, és rendszeresen ki is fizetem őket. Elfelejtem kifizetni a parkolást, leülök kávézni, nem hallom az üzenetet, ki szeretném fizetni, de mindig történik valami, és megbüntetnek.”

Pannon RTV/Óvári Dániel

A szabálytalanul parkoló autókat elvontatják. Ilyenkor az autó súlyától függően 5-től 35 ezer dinárt kell fizetni az elszállításért, plusz a büntetést a szabálysértésért, ami ötezer dinár körül van. A folyamat nem tart tovább pár percnél, de ha az intézkedés alatt a sofőr megérkezett a helyszínre, megúszhatta a büntetést. 2021-ben mintegy 1700 ilyen eset történt.

Radovan Jeknić, a Parking Servis Közvállalat sajtófelelőse: „Ez azt jelenti, hogy leparkolok, ahová csak akarok, valahol egy teraszon kávézgatok ahonnan látom ha jön a pók, ekkor megjelenek, és senkinek semmi. Most egy szankciót vezettünk be, amit elszállítási próbálkozásnak nevezünk. Ha a sofőr megjelenik, mielőtt a pók elviszi a járművet, akkor bírságot, azaz 3000 dinárt kell fizetnie.”

Pannon RTV/Óvári Dániel

Az autókat lakossági bejelentésre, illetve a kommunális rendőrség bejelentésére szállítják el. Minden olyan jármű eltávolítható, amely akadályozza a forgalmat, jogtalanul parkol mozgássérült helyen, vagy nem kijelölt parkolóhelyen. Az újvidéki Parking Servis Közvállalat átlagosan 40 szabálytalanul parkoló autót szállít el naponta.

Újvidék
parkolás
Radovan Jeknić
Parking Servis Közvállat

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:35

Waldorffeszt Zebegényben

Emberközpontú oktatási módszer, amely elsősorban a gyerekek gyakorlati, kreatív és szociális képességeik fejlesztésére koncentrál - ez a Waldorf-pedagógia.
18:23, Frissítve: 18:36

Ünnepelnek a martonosiak

Magyarkanizsa község egyik legrégebbi települése műsorsorozat keretében ünnepli fennállásának 100 éves, írott dokumentumokban is lejegyzett múltját.
16:23, Frissítve: 20:03

Állóháború, országos légiriadó

Az éjszaka folyamán több ukrán városból is robbanásokról érkeztek jelentések, és légiriadót rendeltek el az országban. Szeverodonyecket ugyan át kellett adniuk az oroszoknak, a szomszédos Liszicsanszkban azonban még kitartanak az ukrán erők.

Népszerű