Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Épül, szépül Palics

2023.08.09
13:43
2023.08.09
16:17
Forrás
Pannon RTV
Zajlik a palicsi víztorony felújítási munkálata, megújul a sétány a tó partján, a Palicsi Akvapark építési munkálatai a befejező fázisába kerültek – számolt be Pásztor István a Palicson megtartott mai sajtótájékoztatón.

Legkésőbb szeptember elején, de lehet, hogy már augusztus végén fürdőzhetünk a palicsi Akvapark medencéiben - mondta Pásztor István a palicsi víztoronynál tartott sajtótájékoztatón. A VMSZ elnöke és a Palics Park Kft. közgyűésének elnöke kiemelte, 12 hónapon át biztosít tartalmat majd a komplexum, hiszen fedett medencék és termálvízzel feltöltött kinti medencék is lesznek a hűvösebb évszakokban. Így nem csak nyáron, hanem egész évben igénybe vehetjük az Akvapark szolgáltatásait.

Pásztor István: „Szeretném bejelenteni és kijelenteni, hogy az akvapark kiépítése befejező fázisban van, befejeződött. Ebben a pillanatban az átvételi munkálatok vannak folyamatban és azoknak a hiányosságoknak a kiküszöbölése, amelyek a technikai átvétel folyamatában kerülnek megállapításra. Ezzel párhuzamosan elindult az egész rendszer próbaüzemeltetése, lépésről lépésre villanyáram terhelés alá kerülnek az egyes elemek, a gépek, a motorok és más elemek. Másrészről elindult a medencék vízzel való feltöltése.”

A Palics szimbólumaként ismert, idén 111 éves víztorony is szépül. Cserélik a fa elemeket, a zsindelytetőt, felújítják a díszítőelemeket, új festést és megvilágítást kap az egész épület - mondta Pásztor István. A felújításra 21 millió 400 ezer dinárt fordítanak tartományi eszközökből. A megbízó a Park Palics Kft.

„Mivel ez egy nagy értékű, műemlék jellegű épület, ezért a Műemlékvédelmi Intézet felügyelete alatt folynak a kivitelezési munkálatok, amelyet a belgrádi székhelyű Ornament cég nyert meg közbeszerzéssel. Ő, illetve a partnerei fogják elvégezni ezeket a munkákat ez év december 31-ig.”

Szintén tartományi eszközökből kap új burkolatot a palicsi sétány, a President szállótól a Fontana nyaralójáig. Ez több mint 1 km-es szakaszt jelent, amelyből 750 méter már elkészült. Augusztus 31-ig ezek a munkálatok is befejeződnek - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Palics
Szabadka
Pásztor István
palicsi akvapark
VMSZ

Most

15:49, Frissítve: 16:01

Együtt a sikerért!

Együttműködési megállapodást írt alá több szerbiai szabad övezet és az ezekben működő vállalatok illetékesei. Ehhez csatlakoztak egyebek mellett szállodák, a szabadkai Építőmérnöki Kar és egyéb partnerek.

Népszerű