Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Épült, szépült Martonos

2020-06-01
12:41
2020-06-06
17:42
Forrás
Pannon RTV
A közelmúltban számos beruházás történt Martonoson. Felújították a helyi közösség épületének homlokzatát, a katolikus temetőben kialakítottak egy járófelületet és több útra is aszfaltburkolat került.

Mindezeken felül a martonosi kultúregyesület is számos pályázaton nyert pénzt.

A temetőben kialakított téglából készült 70 méteres járófelület a helyi Faluvédő Egyesület, a magyarkanizsai önkormányzat és a helyi Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat összefogásával jött létre.

Tandari Erzsébet, a martonosi Faluvédő Egyesület elnöke: „Gondoltam, hogy jó lenne itt egy út, amiért én felvállaltam ezt az utat, az az, hogy én ragaszkodtam ahhoz, elődeinkhez alkalmazkodva tégla járda készüljön itt, mint 100 évvel ezelőtt a régebbi részeken is.”

A magyarkanizsai Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat hozzávetőlegesen 11 hektárnyi temető rendezéséért és karbantartásáért felelős. Pálfi Ervin, a vállalat igazgatója elmondta, hogy a közelmúltban Magyarkanizsán, Oromon és Oromhegyesen is számos beruházás történt a sírkertekben: „Ahol most állunk, közel 70 méter hosszan 2 méter szélességben lefektettük az utat, lehetőséget adva a további fejlesztésekre, tehát lehet folytatni majd az utat később. Ennek a beruházásnak az értéke közel 700 ezer dinár volt.”

Az elmúlt időszakban több beruházás is történt a faluban. Felújításon esett át a helyi közösség épületének homlokzata, aminek az összértéke közel 2 millió dinár volt. Emellett az épületben található irodahelyiségeket is felújították, valamint tervezik még az épület udvar felőli homlokzatának a rendbetételét is.

A martonosi helyi közösség tanácselnöke, Horváth Gergely elmondta, hogy több projekt jelenleg is tart: „Nagy beruházás volt nekünk az, hogy a Művelődési Otthon karbantartása folyik itt nálunk. Ott el lettek rendezve a tulajdoni jogviszonyok, azért, hogy bírjunk tovább pályázni és hogy elkészüljön a digitális rajz, tehát, hogy bírjunk pályázni. Ez egy nagy falat volt, 700 ezer dinárba került a helyi közösségnek, mert a kultúra nonprofit szervezet és a helyi közösségnek kellett kifizetni.”

Martonoson a további tervek között szerepel még a helyi általános iskola felújítása, amit a magyarkanizsai önkormányzattal karöltve végeznének el.

Martonos
fejlesztés
beruházás
járófelület
utak
helyi közösség épülete
Tandari Erzsébet
Pálfi Ervin
Horváth Geregely

Most

12:48

Veszélyben vannak a koalák

Eltűnhetnek a koalák a század közepére Új-Dél-Wales államból, amennyiben az ausztrál kormány nem tesz azonnali lépéseket az őshonos erszényesek és természetes élőhelyeik megóvásáért.

Népszerű