Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Este kilencig igényelhetőek az okmányok Újvidéken

2021.07.14
14:29
2021.07.14
17:18
Forrás
Pannon RTV
Újvidéken és a környező településeken hónapok óta rengeteget kell várni az igazolvány, útlevél és egyéb személyi dokumentum igénylésére és átvételére. Most talán sikerült megoldást találni a problémára.

A koronavírus-járvány enyhülésével beindult a turizmus, ezért rengetegen igényelték a útlevelük meghosszabbítását Újvidéken. Volt, hogy már előző nap, este tíz órától várták a sort az emberek. Az újvidéki rendőrség végre reagált a helyzetre, így tegnaptól meghosszabbították a munkaidőt. Ezentúl minden nap este kilenc óráig lehet igényelni és átvenni a dokumentumokat Újvidéken.

Pannon RTV/Dragan Miljanić

A meghosszabbított munkaidő egyértelműen segített a helyzeten. Ma már jóval kevesebbet vártak az emberek.

Vera Jovanovska: „Elégedett vagyok. Összejött egy kis tömeg, nagyjából tízen voltak előttem, de ez szerintem normális.”

A mozgássérülteket soron kívül beengedik, de az anyukákat kisgyerekkel nem. Pedig erre nagy szükség lenne, főleg a meleg miatt.

Tijana Spasojević: „Egy-két rossz tapasztalat után, amikor meghallottam, hogy meghosszabbították a munkaidőt, és további pultokat nyitottak meg útlevéligénylésre, figyeltem, mi történik. Vártam, hogy enyhüljön kicsit a hőmérséklet, muszáj volt a kisbabám miatt figyelembe venni az időjárási körülményeket is. Nagyjából egy órával ezelőtt érkeztem, és mindent sikerült befejeznem, sorszám nélkül.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Az ügyintézés gyorsan és gördülékenyen zajlik. Az illetékesek mindenben segítenek az embereknek.

Fidajim Geri: „Nem vártunk sokat, nagyjából fél órát. Az emberek kedvesek voltak, sokat segítettek, mindent elmagyaráztak, hogy kell csinálni.”

A minisztérium felhívja az emberek figyelmét, hogy kövessék a személyes okmányok érvényességi határidejét, és időben nyújtsák be kérelmüket ezek pótlására.

Újvidék
útlevél

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:04, Frissítve: 17:27

Olyan olcsó a tej, hogy a tejtermelők feladják

Míg a kenyér, a hús, a zöldségfélék és a gyümölcs ára nőtt, addig a tej és a tejtermékek ára maradt a régi már huzamosabb ideje. Az üzemanyag és a takarmány pedig folyamatosan drágul - panaszolják a tejtermelők.

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.