Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Európai Mobilitási Hét 2021 Szabadka

2021.09.16
22:27
Forrás
Szabadka város Közlekedésbiztonsági Tanácsának közleménye
Szabadka város is megszervezi az Európai Mobilitási Hét programot, amely ma, 2021. szeptember 16-án kezdődött és keddig, 2021. szeptember 22-ig tart.

Az Európai Bizottság által alapított rendezvény célja a nem motorizált közlekedési módok ösztönzése a városokban és az egészséges mozgásformák népszerűsítése, ezért a kampány idei mottója: „Fenntartható közlekedés a biztonság és egészség jegyében!”

Az Európai Mobilitási Hét keretében a szabadkai önkormányzat 2021. szeptember 20-án, hétfőn, 13.00 órai kezdettel oktató poligont szervez a kerékpárosok számára a Kizur István Általános Iskola udvarán. 12 éves diákok vesznek majd részt egy rövid felkészítésen és kerékpárral versenyeznek egymással az oktatópályán. Az elméleti és gyakorlati képzést a Szerb Köztársaság Belügyminisztériumának tagjai végzik. A képzésben legjobban teljesítőknek a város biztosítja a díjakat.

Szabadka város felhívására a Parking KKV is csatlakozik az eseményhez oly módon, hogy az Európai Mobilitási Hét teljes időtartamára, a SU Bike szolgáltatásra regisztrálók közül az első 50 új regisztráló számára 500 dinár bérletet tesz lehetővé a szolgáltatás igénybevételéhez. 

Szabadka
Európai Mobilitás Hete

Most

22:52, Frissítve: 23:00

Kocsis Máté: életbe lép a Gyurcsány - Márki-Zay paktum

A baloldal hatalmat akar, annak viszont feltétele, hogy a miniszterelnök-jelölt és a legnagyobb baloldali párt elnöke ezt megkösse - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki előválasztásra reagálva vasárnap közösségi oldalán.
22:28, Frissítve: 22:46

Márki-Zay Péter nyerte az előválasztást

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje 57-43 arányban nyert a magyarországi ellenzéki előválasztás második fordulójában. A voksolás másik miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára gratulált Márky-Zay Péternek az előválasztáson elért sikeréhez.

Népszerű

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.