Ugrás a tartalomra
Pannon RTV / Ürményi Frigyes

Ezekben a nehéz időkben is fejlődik Zenta Község

2023.01.01
13:27
2023.01.02
15:44
Forrás
Pannon RTV
Utakat aszfaltoztak, iskolákat újítottak, de az energiahatékonyságra is odafigyelt az önkormányzat.

2022-ben a világban és az országos szinten tapasztalható válság ellenére Zenta községben több fejlesztés is megvalósult.

Zentán az elmúlt esztendőben javították a dülőutak járhatóságát, de évek óta húzódó közműfejlesztéseket is megvalósítottak. A kataszteri bejegyzések is a végéhez közelednek a Joó Lajos és a Takács István utcákban is. Homolya Ákos, civil szervezetekkel és városrendezéssel megbízott tag, Zenta KT: „Az infrastrukturális fejlesztések mellett fontosnak tartjuk, hogy a zöld övezet, a zöld környezet is kiépítésre, illetve bővítésre kerüljön. Elsősorban a fásításra gondolok, úgy a város, illetve a falvak területén is. Részint ezt mi pályázati úton, tehát tartományi, köztársasági, minisztériumi illetve titkársági pályázatok alapján tudtuk elvégezni.”

A magasabb kormányzati szintekkel való konkrét és közvetlen együttműködés eredményeként több oktatási intézményben is sikerült újításokat és javításokat végezni a település területén. Juhász Attila, művelődéssel és oktatással megbízott tag, Zenta KT: „Nagyon fontos, hogy a tornyosi iskolának kicserélődtek az ablakai, hogy a Petőfi Iskolában folytatódtak a beruházások. Nagyon szeretnénk azt, hogyha az elkövetkező időszakban lehetőség lenne a Sremac Iskolában is a javításra az általános iskolák közül. Fontos, hogy az óvodáink rendben legyenek. Nagyon fontos, hogy a tanügyi munkásokkal, dolgozókkal a viszonyaink, az önkormányzat és a tanügyi dolgozók közt egy korrekt viszony alakult ki.”

Az energiahatékonyságot megcélzó támogatásokat illetően, a minisztériumi támogatások mellett Zenta község 2,7 millió dinárral járult hozzá a lakosságot érintő projektekhez. Czegledi Rudolf, polgármester, Zenta: „A legnagyobb beruházás ebben az évben az utcák aszfaltozási programjának a megindítása volt. Itt 100 millió dinárt kaptunk a tartománytól, pályázaton, hogy ezt a programot elindítsuk. Számunkra ez egy három éves program, tehát még a következő évben is szeretnénk ekkora nagyságrendbe, és az utána következő évben is.”

Az évben tovább folytatódott a csatornahálózat kiépítése. Megtörtént a kis zsinagóga felújítása is, amely a tervek szerint tartalmakkal megtöltött közösségi térként áll majd a lakosság rendelkezésére a következő évtől.

Zenta
fejlesztés
Homolya Ákos
Juhász Attila
Czegledi Rudolf

Most

07:52

Ki Ladik Katalin?

Ha hangköltészet és performance, akkor Ladik Katalin. A művésznő köré épített gondolatokat és a konceptuális művészet alapelveit állította színpadra legújabb előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.