Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Ezüst- vagy jegenyefenyő? Van itt mindenféle!

2020-12-20
11:45
2020-12-20
16:48
Forrás
Pannon RTV
Pár nap és itt a karácsony. Az ünnep egyik legszebb éke a fenyő, amit sokan a napokban vásárolnak meg. A magyarkanizsai piacon is nagy a választék. Ezüstfenyők és jegenyefenyők közül válogathatnak a helyiek, van vágottból és földlabdásból is bőven.
Pannon RTV/Molnár Ádám

A fenyőfa már a hét eleje óta beszerezhető a magyarkanizsai piacon is. Gazdag a kínálat, hiszen több száz közül válogathatnak a helyiek.

Apró Klára, Magyarkanizsa: „Minden évben vágottat veszek, van helyem és egész nap látom, 1,80-tól 2 méterig szoktam venni.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Cifra Piroska unokájával nézelődött az illatos, szebbnél szebb fenyők között. Elmondta, hogy félezüstöt keresnek, azonban meglátása szerint az idén megdrágult a vágott fák ára.

Cifra Piroska, Magyarkanizsa: „Az idei karácsonyt szűkösen, a család az szanaszét van. Karácsonyfát veszünk, mivel a kicsi az itt van köztünk, meg a nagyobb unokánk is. Az asztalra tesszük, métereset szeretnénk.”

A koronavírus az egész évre rányomta a bélyegét, így a karácsonyra is. Sokan szeretteik nélkül ünneplik az egyik legnagyobb keresztény ünnepet, azonban karácsonyfát a legtöbben beszereznek, hisz az ünnep nem marad el.

Cseh Teréz, Magyarkanizsa: „Fenyőt jöttünk venni, remélem találunk is megfelelő árban. A karácsonyt, a szentestét sajnos ketten fogjuk ünnepelni, járvány van.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Az árusok nagy választékkal érkeztek Magyarkanizsára is, elmondásuk szerint az emberek leginkább az olcsóbb, kisebb fenyőket részesítik előnyben idén.

Branko Munitlak, fenyőárus: „Van töves ezüstfenyőnk, igazi parkba való, van egyszerű, van jegenyefenyő és fenyőágak is. Az árak hasonlóak, mint tavaly, 10-től 50 euróig mennek.”

Az árus hozzátette, hogy a helyiek egészen december 24-ig vásárolhatnak még fenyőfát a magyarkanizsai piacon.

karácsony
fenyőfa
karácsonyfa
Magyarkanizsa
piac
választék
ezüstfenyő
jegenyefenyő

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:00

Ma van a Nemzetközi Jegesmedve Nap

A jegesmedvék életük nagy részét a Jeges-tenger jegén töltik, a világ egyik leghidegebb környezetében. Megközelítőleg 21 és 31 ezer egyed él a Földön, de sok más állathoz hasonlóan őket is fenyegeti a klímaváltozás.
15:28, Frissítve: 15:36

2037 méternyi kolbász tekeredett Turián

A Turiai Kolbászfesztiválon a járványügyi helyzet miatt idén az ünnepség és a vásár elmaradt. Csak a Guiness-rekordot tartó kolbász készítőiből és a szervezőkből, valamint a kolbászkészítő verseny kisszámú résztvevőjéből állt az idei esemény.
15:01, Frissítve: 15:17

Disznótor a muzslyai réten

A muzslyai réten, Budai Zoltán tanyáján, ma baráti körben hagyományos disznótor volt, amelynek az „áldozata” egy háromszáz kilogrammos jószág volt.

Népszerű

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.