Ugrás a tartalomra

Falunapot tartottak Oromhegyesen

2022.05.07
15:07
2022.05.07
16:53
Forrás
Pannon RTV
Az eseményen egyben a helyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület 110 éves fennállásáról is megemlékeztek.

Igazi finomságok készültek a bográcsokban, mindenki a saját receptje szerint dolgozott. A martonosi Dávid Kitti osztálytársaival először, míg a mórahalmi Pápai Péter már második alkalommal vesz részt az eseményen.

"Birkapaprikást fogunk főzni és úgy történt a dolog, hogy én megálmodtam, ezt egy nappal ezelőtt, hogy én vőfély ruhában fogok kijönni és a zsűrinek beköszöntöm a paprikást és ezt elmeséltem az osztályfőnökömnek és ő adta rá az áldását, hogy miért is ne."

Pápai Péter: "Tavaly nagyon jól éreztük magunkat, közel van hozzánk. Illetve mi nem is az országban gondolkodtunk elsősorban, hanem a határ menti létünk miatt, tulajdonképpen inkább a határon túl gondolkodtunk kifejezetten Vajdaság és Erdély fele."

A falunap mindig kiváló alkalom arra, hogy összekovácsolja a falu közösségét.

Perpauer Krisztina, az Oromhegyes Helyi Közösség titkára: "Nagyon szeretnénk a közösséget összehangolni, egymásra hangolni. Erre nagyon jó példa a kisfoci torna amely a fiatalokat mozgatja meg, viszont ez a főzőverseny is nagyon jó, mert sokan kijönnek barátkoznak, szórakoznak."

Az eseményt a helyi közösség és az Önkéntes Tűzoltó Egyesület közösen szervezte. Az egyesület ugyanis idén ünnepli 110 éves fennállását.

Gordos Péter, az oromhegyesi Önkéntes Tűzoltó Egyesület alelnöke: "Maga az egyesület 1912-ben alakult meg és akkor az első évben elmentek Bácsba megszervezett körzeti versenyre és első helyezést, aranyérmet hoztak el, amit a község külön díjazott, 60 koronát kaptak ezért a tettükért, és mi hát próbálunk a nyomdokaiba lenni."

A falunapi eseményen tűzoltó bemutatót is tartottak. A lovas és gyermekprogramok mellett old timer kiállítás is színesítette a rendezvényt.

Oromhegyes
falunap
főzés

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.