Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Falunapot ünnepelt Orom

2019-11-16
11:46
2019-11-16
19:02
Forrás
Pannon RTV
A helyiek a helyi közösség fennállásának 54. évfordulója és a vasúthálózat kiépítésének 130. jubileuma alkalmából gyűltek össze a művelődési otthonban.

Az odalátogatókat tematikus kiállítással és szegedi vendégfellépőkkel várták a szervezők.

Összegyűlt Orom apraja nagyja a falunap alkalmából a művelődési otthonban. A helyi gyerekektől mezőföldi táncokat láthatott a közönség.

Vajda Balázs, Orom: „Jól érzem magam, de kicsit izgulok.  Azért fontosak a falunapok, hogy őrizzük a hagyományt ezekkel a fellépésekkel.”

Felléptek továbbá az óvodások, az iskolások, a helyi művészetkedvelők, az oromi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület tagjai, a völgyesi Aranykalász csoport, valamint a szegedi Péter és Pán Gitárduó is.

Kádár Judit, elnök, Petőfi Sándor Művelődési Egyesület, Orom: „Az ünnepek mindenképp nagyon fontosak, azok összekapcsolják az egész közösséget, a fiatalokat, az időseket és a középkorosztályt is. Mi készülünk, az nem mindegy, hogy most hogyan öltözünk fel, felhúzzuk a szép ruhánkat, és persze maga a fiatalabb generációnak a látványa, amikor a műsoron fellépnek, az szerintem mindenkinek töltődéssel van a mindennapjaira.”

A falu napját az 1889. november 14-i Szabadka-Zenta vasútvonal átadásához kötik a helyiek, ugyanis a vasútvonal által a falu fejlődésnek indult. A település azóta is folyamatosan fejlődik, mintegy 30 kisebb-nagyobb rendezvénynek ad otthont évente - mondta Lékó Róbert, a helyi közösség elnöke.

Lékó Róbert, tanácselnök, Orom HK: „Ugyanezzel a tempóval szeretnénk jövőre is indulni, tehát a programjainkat úgy szervezni, hogy főként a nyári szezonra, főképp az augusztusra fog ez korlátozódni. Szintén a Malomfesztivált várjuk, az Oromiak Világtalálkozóját és a többi más eseményt, ami már hagyomány.”

Az idén 130 éves vasút kapcsán kiállítással készültek a szervezők, amelyen fotókkal, tárgyi emlékekkel illusztrálták a vasút fejlődését.

Orom
falunap
Lékó Róbert

Most

19:02, Frissítve: 19:10

Sok a migráns a határ menti településeken

Szerbiában nincsenek karanténban a migránsok. Egyre többen torlódnak fel a szerb-magyar határszakaszon, elsősorban Észak-Bácskában. Egyre többször kerülnek egymással is összetűzésbe.

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.