Ugrás a tartalomra
www.fakulteti.edukacija.rs

Fásítás, zöldítés Újvidéken

2020-10-29
13:01
Forrás
Közlemény
Fásítási, illetve zöldítési programot kezdeményez Újvidék város önkormányzata, amely a 10 000 facsemete Újvidékért program folytatása.

November elején az Egyetemi parkban felújítási munkálatok kezdőnek, és a tervek szerint a mostanitól sokkal gazdagabb zöldfelülettel rendelkezik majd a terület. Az első fázisban 88 nyár-, tölgy-, kőris- és más facsemetét telepítenek, a meglévő növényállományból pedig az egészséges egyedeket megtartják, a száraz és veszélyt jelentő fákat kivágják. Újvidék város önkormányzata tervbe vette a város területén levő parkok rendbetételét és felújítását, valamint olyan elemekkel való felszerelését, amellyel a városiakat arra lehet ösztönözni, hogy minél több időt töltsenek el a zöld övezetekben.

Újvidék
fásítás

Most

09:57

Elhunyt Pécsi Ildikó

Meghalt Pécsi Ildikó Kossuth-díjas színművész - közölte közösségi oldalán a gödöllői önkormányzat. A művész a településen élt és annak díszpolgára volt.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.