Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Felszámolják az illegális szeméttelepeket Szabadkán

2019-04-07
10:09
2019-04-07
16:21
Forrás
Pannon RTV
Ezen a héten 3 lerakót takarítanak el. Az intézkedésre mintegy másfél millió dinárt költenek.
Szemétkupac az erdőben

A város perifériáján és külterületein egyre nagyobb gondot okoznak azok, akik szabálytalanul és felelőtlenül helyezik le a hulladékot. Összesen több mint 20 szeméttelep van a város területén.

Illegális szeméttelep

A illegális lerakók eltakarításának előkészületeit még a múlt héten kezdték el. Egymás után sorakoztak a szemétkupacok a kaszárnya mögötti dűlőúton, ugyanakkor akad azért még tennivaló a helyszínen - mutatta meg stábunknak Csordás Róbert, az önkormányzat környezetvédelmi szakmunkatársa. „Egyesek teljesen használható építési törmeléket, téglákat hordanak ki a szabadba. Van aki a limlomot egyenesen a földes útra szórja, és még arra sem veszi a fáradtságot, hogy legalább az út mentén rakja le. Sokan gondolják úgy, hogy rájuk nem vonatkoznak a szabályok.”

Szemét a sinek mellett

Sorakoztak a szemétkupacok a Pionir csokigyár mögött, a sínek mellett is. Ezt a mennyiséget már munkagépekkel kellett összetúrni, hogy előkészítsék a szállítást. Az Oroszországból származó piros vasúti szerelvény emellett haladt el nap mint nap. A Pionir mögül mintegy 600 köbméter szemetet szállítottak el. Műanyag, építési törmelék és még száraz faágak is voltak a vadlerakón.

Az erdőszéle is közkedvelt lerakóhely, a kelebiai erdőt járva előbb-utóbb kisebb nagyobb szemétkupacokba botlunk. A Szerb soron, a betonút végén, a busz fordulójánál szinte rögtön egy kis építési törmelék vár bennünket.

Illegális szeméttelep

Újzsednik határában, a Csantavér felé vezető úton egy újabb illegális szemétlerakóra lehet bukkanni. Hulladékkupacok vannak mindenütt. Ottjártunkkor is éppen egy gyanúsan közlekedő autó készült szemetet kipakolni, a sofőr azonban végül meggondolta magát, és elhajtott.

Ezt tavaly számolták fel, de úgy néz ki, hiába. Most is szemét van, amerre csak a szem ellát. Az illetékesek nem győzik hangsúlyozni: „A szabadkai köztisztasági közvállalat lehetővé tette, hogy díjmentesen vagy egy jelképes összegért a víztisztítónál lévő szeméttelepen rakják le a szemetet. Ha már valaki veszi a fáradtságot, hogy az építési vagy egyéb hulladékot utánfutóra pakolja, akkor már teljesen mindegy, hogy hol fogja leönteni.” - mondta Vitković Aleksandar mezőgazdasági és környezetvédelmi titkár.

Válasszuk tehát a szeméttelepet!

Szabadka
szeméttelep

Kapcsolódó tartalmak

Most

08:46, Frissítve: 08:52

Mit hoz a tavasz?

A meteorológusok szerint Európában átlagon felüli hőmérsékletre számíthatunk, de lesznek szélsőséges, viharos időszakok is.
08:34, Frissítve: 08:41

Idegenforgalmi Vásár Belgrádban

Egyiptom a díszvendége a ma nyíló, 42. alkalommal megrendezett belgrádi Idegenforgalmi Vásárnak, amelyen mintegy 700 kiállító vesz részt több mint 40 országból.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.

Fejműtét és császármetszés egyidőben

Fejműtétet és császármetszést hajtottak végre egyszerre egy 31 éves nőn belgrádi orvosok. A kilencedik hónapban járó terhes asszony elesett, és fejsérülést szenvedett.