Ugrás a tartalomra
Vasutas HK, Majsai út, piac
Pannon RTV

Felújítják a Majsai úton levő piacot

2018-02-13
15:49
2018-02-13
20:34
Forrás
Pannon RTV
A város többi bevásárlóhelyén is átalakítások lesznek: a Tejpiac, valamint a Tesla telepi piac is megújul.

Valóra válik a szabadkai Vasutas Helyi Közösségben élők álma, ugyanis kibővítik, valamint felújítják a Majsai úton levő piacot - jelentették be a Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat illetékesei.        

A Majsai úti piac árusai és vásárlói is szükségét érzik a felújításnak és a bővítésnek egyaránt.
Major Aleksandar, árus: „Árusként legjobban hiányzik az illemhely, illetve hogy a vizet és az áramot idevezessék az asztalokhoz. Ami valóban a legfontosabb, az az elkerítés, mert itt bejönnek, áthajtanak autókkal, biciklikkel, motorokkal.”

Kormos Rozika, vevő: „Örülök, mert ez kicsi, ami itt van.”

Vasutas HK, Majsai út, piac

A Vasutas Helyi Közösségben lévő piac kiépítése, felújítása és új helyiségekkel való bővítése a Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat egyik legnagyobb befektetése ebben az évben. A Majsai Úti Általános Iskola mellett jelenleg csak egy ideiglenesen kialakított piactér van. Az új terv elfogadásával már lehetőség van egy állandó piac kiépítésére, hiszen a piacnak meg kell felelnie a szabvány által támasztott követelményeknek, nyilatkozta Ilinka Vukoja, a Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat igazgatója. „Ez azt jelenti, hogy pontosan el kell keríteni, le kell fedni, kell lennie illemhelynek, kellenek csapok is. Ezen a helyen tehát idén megindul a munka. Ebben az évben tervezzük a beruházást és annak végrehajtását is.”

Vasutas HK, Majsai út, piac

A Szabadkai Útfenntartó, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat az elkövetkező időszakban előkészíti a beruházás előtti tervdokumentációt, ami után megkezdődhet a piacépítés. A beruházás összértéke mintegy 3 millió dinár, tehát az alapok biztosítottak. A projekttel legkésőbb az év második vagy harmadik negyedévében kell elkészülniük - mondta Ilinka Vukoja.

Szabadka
majsai úti piac
Vasutas Helyi Közösség
Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat

Most

16:27

Jön a tél és vele a szmog

A tél közeledtével egyre nagyobb a lehetősége a szmog kialakulásának a városokban. Elsősorban a helytelen tüzelés miatt a késő délutáni és esti órákban romlik a levegő minősége.
15:45

Ranieri visszatér a Premier League-be

Már nem Slaviša Jokanović az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban utolsó helyen álló Fulham menedzsere. A labdarúgóklub az olasz Claudio Ranierit nevezte ki menedzsernek.
15:36

Putyin Szerbiába látogat

Alekszandr Csepurint, Oroszország belgrádi nagykövetét fogadta ma Aleksandar Vučić szerb államfő a szerb fővárosban. A találkozón szó esett Vlagyimir Putyin esedékes szerbiai látogatásáról is.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.

Sok rendőr szakmát vált

Egyre több közrendőr és tiszt hagyja el hivatását és választ másik szakmát magának - tájékoztat a szerbiai rendőrök reprezentatív szakszervezete.