Ugrás a tartalomra
Vasutas HK, Majsai út, piac
Pannon RTV

Felújítják a Majsai úton levő piacot

2018-02-13
15:49
2018-02-13
20:34
Forrás
Pannon RTV
A város többi bevásárlóhelyén is átalakítások lesznek: a Tejpiac, valamint a Tesla telepi piac is megújul.

Valóra válik a szabadkai Vasutas Helyi Közösségben élők álma, ugyanis kibővítik, valamint felújítják a Majsai úton levő piacot - jelentették be a Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat illetékesei.        

A Majsai úti piac árusai és vásárlói is szükségét érzik a felújításnak és a bővítésnek egyaránt.
Major Aleksandar, árus: „Árusként legjobban hiányzik az illemhely, illetve hogy a vizet és az áramot idevezessék az asztalokhoz. Ami valóban a legfontosabb, az az elkerítés, mert itt bejönnek, áthajtanak autókkal, biciklikkel, motorokkal.”

Kormos Rozika, vevő: „Örülök, mert ez kicsi, ami itt van.”

Vasutas HK, Majsai út, piac

A Vasutas Helyi Közösségben lévő piac kiépítése, felújítása és új helyiségekkel való bővítése a Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat egyik legnagyobb befektetése ebben az évben. A Majsai Úti Általános Iskola mellett jelenleg csak egy ideiglenesen kialakított piactér van. Az új terv elfogadásával már lehetőség van egy állandó piac kiépítésére, hiszen a piacnak meg kell felelnie a szabvány által támasztott követelményeknek, nyilatkozta Ilinka Vukoja, a Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat igazgatója. „Ez azt jelenti, hogy pontosan el kell keríteni, le kell fedni, kell lennie illemhelynek, kellenek csapok is. Ezen a helyen tehát idén megindul a munka. Ebben az évben tervezzük a beruházást és annak végrehajtását is.”

Vasutas HK, Majsai út, piac

A Szabadkai Útfenntartó, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat az elkövetkező időszakban előkészíti a beruházás előtti tervdokumentációt, ami után megkezdődhet a piacépítés. A beruházás összértéke mintegy 3 millió dinár, tehát az alapok biztosítottak. A projekttel legkésőbb az év második vagy harmadik negyedévében kell elkészülniük - mondta Ilinka Vukoja.

Szabadka
majsai úti piac
Vasutas Helyi Közösség
Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat

Most

22:51, Frissítve: 23:57

Tenisz: Györe döntős Rióban!

A zentai teniszező elődöntőbeli ellenfele, a szlovén Aljaž Bedene sérülés miatt visszalépett, így Györe küzdelem nélkül jutott be a döntőbe.
20:16, Frissítve: 20:29

Cserkészvezetőkre van szükség

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség muzslyai közgyűlésén értékelték az elmúlt évet, és felvázolták a jövőre vonatkozó terveket.

Népszerű

Baleset történt Szabadkán

Baleset történt Szabadkán a Majsai-híd lábánál. Egy régebbi típusú Opel, valamint egy Fiat személygépkocsi ütközött össze, személyi sérülés nem történt.

További járatokat törölt a Subotica-trans

Amellett, hogy a szombati menetrend lesz érvényben, további járatkiesésekkel is számolni kell keddtől - áll a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat legfrissebb közleményében.