Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csendir Viktor

Felújítják a Pitypang óvodát Magyarkanizsán

2019-08-06
12:50
2019-08-06
19:07
Forrás
Pannon RTV
A magyarkanizsai Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény Pitypang óvodaépületében komoly rekonstrukciós munkálatok zajlanak. A fejújítást előreláthatólag augusztus végéig befejezik.

A nyár folyamán a teljes fűtési hálózatot felújítják a Pitypang óvodaépületben, jelenleg a hőpumpák cseréjénél tartanak. Az új nyílászárókat már beépítették, és a nyár végéig a beltéri festésre is sor kerül majd.

A munkálatokról Keller Sándor mérnök elmondta: „A gépházban, a kazánházban vár bennünket még a cirkulációs szivattyú és a torlók összekötése is. Utána a padláson való vastag acélcsövekkel a vezeték készítése, valamint a hőpumpák elhelyezése hátul a teraszon.”

A gyermekek egészségének megőrzése mellett azért is fontos ez a beruházás, mert az energiahatékonyság miatt az önkormányzat által fizetett költségeket, a számlák összegének csökkenését is jelenti - emelte ki Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármester: „A Demográfiai Minisztériumhoz adtunk be egy sikeres pályázatot, amelynek értéke 14,5 millió dinár volt, amiből 3,5 millió dinárt biztosított önrészként az önkormányzat. Erre az összegre érkezett még a Magyar Nemzeti Tanács által biztosított 3,5 millió dinár, amely a nyílászárók cseréjére és a beltéri festésre vonatkozik.”

A munkálatok augusztus végén fejeződnek be.

Magyarkanizsa
Pitypang óvoda
Fejsztámer Róber

Most

16:10, Frissítve: 16:48

Dinnyét vegyenek!

A közkedvelt nyári gyümölcs kilóját a szabadkai tejpiacon már 15 dinárért is meg lehetett vásárolni a hétvégén. Vasárnap rengeteg friss terméket kínáltak az árusok, de vásárolókból sem volt hiány.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.