Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csendir Viktor

Felújítják a Pitypang óvodát Magyarkanizsán

2019-08-06
12:50
2019-11-30
12:40
Forrás
Pannon RTV
A magyarkanizsai Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény Pitypang óvodaépületében komoly rekonstrukciós munkálatok zajlanak. A fejújítást előreláthatólag augusztus végéig befejezik.

A nyár folyamán a teljes fűtési hálózatot felújítják a Pitypang óvodaépületben, jelenleg a hőpumpák cseréjénél tartanak. Az új nyílászárókat már beépítették, és a nyár végéig a beltéri festésre is sor kerül majd.

A munkálatokról Keller Sándor mérnök elmondta: „A gépházban, a kazánházban vár bennünket még a cirkulációs szivattyú és a torlók összekötése is. Utána a padláson való vastag acélcsövekkel a vezeték készítése, valamint a hőpumpák elhelyezése hátul a teraszon.”

A gyermekek egészségének megőrzése mellett azért is fontos ez a beruházás, mert az energiahatékonyság miatt az önkormányzat által fizetett költségeket, a számlák összegének csökkenését is jelenti - emelte ki Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármester: „A Demográfiai Minisztériumhoz adtunk be egy sikeres pályázatot, amelynek értéke 14,5 millió dinár volt, amiből 3,5 millió dinárt biztosított önrészként az önkormányzat. Erre az összegre érkezett még a Magyar Nemzeti Tanács által biztosított 3,5 millió dinár, amely a nyílászárók cseréjére és a beltéri festésre vonatkozik.”

A munkálatok augusztus végén fejeződnek be.

Magyarkanizsa
Pitypang óvoda
Fejsztámer Róbert

Most

23:58, Frissítve: 00:17

Örömvasárnap

Advent harmadik vasárnapján az Úr eljövetelének közeledtét ünnepeljük. Meggyújtjuk a rózsaszín gyertyát az adventi koszorún.
22:15, Frissítve: 22:20

Melegrekordok dőlhetnek meg

Akár 16 fokig is emelkedhet a jövő héten a hőmérő higanyszála, melegrekordok dőlhetnek meg térségünkben - olvasható az előrejelzésekben. Számottevő csapadékra nem kell számítanunk.

Népszerű