Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Foglalkoztatási vásárt tartottak Pancsován

2019-05-09
12:47
2019-05-09
19:22
Forrás
Pannon RTV
Várhatóan még több gyár kezdi meg működését a régióban, amelynek köszönhetően újabb munkahelyek jönnek majd létre. A vásáron több mint 400 álláslehetőséggel várták az érdeklődőket.

Az idei pancsovai foglalkoztatási vásáron 40 munkaadó 438 különböző szakmában kínált fel munkahelyet az álláskeresőknek. Lalić Maja: „Felsőfokú szakképzettséget igénylő munkát keresek, bár már egy középfokú elismeréssel végezhető munkát is elfogadnék. A természettudományi-matematikai karon végeztem, diplomás vegyész vagyok, minőségellenőr és környezetvédelmi mérnöki végzettségem van.” 

Egy helyi vállalat standjánál több mint húsz szakmunkásnak kínáltak lehetőséget, főként lakatosoknak. Aleksandra Runić: „Az érdeklődés olyan, amilyen, nemrég kezdődött a vásár. Elég sokan vannak. Bízunk benne, hogy lesznek jelentkezők, valóban keresünk munkásokat, több jövőbeli projektről is szerződésünk van, ezért kellenek a munkások.”

Pancsova város önkormányzata szorosan együttműködik a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálattal - hangzott el az eseményen. Đorđe Lukač, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat pancsovai fiókintézetének vezetője a foglalkoztatási vásár fontosságáról beszélt: „Az elmúlt 15 évben tartunk foglalkoztatási vásárokat. Az itteni körzetben évente kétszer szervezünk vásárt, egyet mindig Pancsován és idén három héttel ezelőtt Alibunáron. Tavaly Antalfalván volt. Tehát minden évben egy másik községben. A vásárokon általában az érdeklődők 20-25 százaléka talál munkát, tehát ezerből kétszáz-kétszázötven személy munkát kap.”

Đorđe Lukač hozzátette, hogy az elmúlt időszakban előremozdulás tapasztalható a szakközépiskolák és a vállalatok közötti kapcsolattartásban, ugyanis szorosan együttműködnek annak érdekében, hogy a frissen végzett szakemberek rögtön munkába állhassanak.

Pancsova
foglalkoztatási vásár

Most

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.