Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Folyamatos a vakcináció Szabadkán

2021.10.03
11:09
2021.10.03
17:18
Forrás
Pannon RTV
A hétvégén sem szünetelt a koronavírus elleni védőoltás beadása a Szabadkán. A központi oltóponton, az Új Városházán előzetes jelentkezés nélkül is felvehették az oltást az érdekeltek. A harmadik oltásért elsősorban az idősebb korosztály állt sorba.

Folyamatos a védőoltás felvétele a szabadkai oltóponton. A harmadik dózisért Szerbiában azok állhatnak sorba, akik esetében eltelt hat hónap a második vakcina felvétele óta. A szabadkai Gombár Éva első két dózisa a Sinopharmé volt, harmadiknak a Pfizer vakcináját választotta. Elmondta, az elsők között jelentkezett az oltásra: „Szerintem szükség van erre, hogy biztonságban legyek saját magam, a családom, a környezetem és a munkahelyem is. Biztonságot nyújt a mindennapi létben, közösségbe sokkal nyugodtabban tudok elmenni, mert igencsak akadályozva érzem magam, illetve veszélyeztetve érzem magam abból a szempontból, hogy korlátozza a mindennapi életemet, hogy ha nem tudok eljutni egy koncertre, egy színházi előadásra.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Szabadkán jelenleg két gyártó vakcinája érhető el: a Sinopharmé és a Pfizeré. A hajdújárási Kovács Norbert is a harmadik dózis védőoltást kapta meg. Mint mondja, a családjában már mindenki beoltatta magát:
„- Hiszek az orvosoknak és így lehet csak megállítani ezt a járványt, hogy ha az emberek immunizálnak, felveszik a védőoltásokat.
- Az első és második dózis után volt-e valamilyen mellékhatás, tapasztalt-e valamit magán?
- Nem, nem tapasztaltam semmit.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

A hétvégén az oltópont 8-tól 14 óráig működik. Az illetékesek arra hívják fel a figyelmet, hogy akik a koronavírus tüneteit észlelik magukon, a Harambašić utcai rendelőt keressék fel. Ez a rendelő minden nap 7-től 22 óráig működik.

Szabadka
Sinopharm
Pfizer
Pfizer-BioNTech
Pfizer-BioNTech vakcina
Pfizer-féle vakcina
Pfizer-védőoltás
Pfizer/BioNTech

Most

23:14, Frissítve: 23:28

Magabiztos győzelem Oslóban

A szerb labdarúgó-válogatott 2:0-ra nyert a norvégok ellen a Nemzetek Ligájában és ezzel biztosította a feljutást az A divízióba.

Népszerű

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.