Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Folytatnák a Zombort és Baját összekötő közút felújítását

2019-12-21
10:06
2019-12-21
15:22
Lezárult a 3,7 millió euró értékű Zombor és Baja közötti útjavítások projektjének második fázisa, ez egy 12 kilométeres szakaszra vonatkozott.

Az Európai Unió által támogatott program elősegítette a Bezdán felé vezető útszakasz kiszélesítését 6,40-ről 7,20 méterre, valamint növelték az út teherbírását is.

A Zombort és Baját összekötő közút felújítását folytatnák az illetékesek. A sűrű forgalom miatt szükségessé vált az út Béregig való kiszélesítése, ezzel lehetővé tennék a kamionok általi kereskedelmet és a magyarországi M6-os út könnyebb elérését is. Pribilla Attila, segédpolgármester, Zombor: „A városnak és az egész önkormányzatnak létérdeke, hogy megerősítsük az infrastruktúrát, és itt az út és a vasút infrastruktúrájára gondolok. Az út infrastruktúrájának egyik alapeleme, hogy kijussunk a határra, hogy az árunk minél rövidebb úton jusson el nyugat-Európába, ennek most gyakorlatilag majdnem fele megvalósult.”

A zárókonferencián Kern Imre szerbiai infrastrukturális államtitkár is részt vett. Kiemelte, a beruházás egy összetettebb projektnek a része: „Én remélem, hogy rövidesen folytatódik majd a projektum és megvalósul az az álom, hogy egészen Hercegszántóig, a határátlépőig kiépüljön ez az út és az is, hogy minél előbb megnyíljon teherautók számára is ez a határátjáró.”

Az illetékesek szerint a projekt a gazdaság mellett a régió társadalmi és a kulturális kapcsolatainak javítását is eredményezi.

Zombor
Baja
útjavítás
projekt
Európai Unió
Pribilla Attila
Kern Imre

Most

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Helyszín

Holttestet találtak Óbecsén

Egy férfi holttestét találták meg ma reggel az óbecsei katolikus temető bejáratánál - írja a vajdasági közmédia.