Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Fontosak a kulturális tevékenységek Törökbecsén

2022.07.05
09:02
Forrás
Pannon RTV
A bánáti községben idén összesen huszonnégy civil szervezet és művelődési egyesület részesült az önkormányzat anyagi támogatásában.

A pénzeszközöket a község évi költségvetéséből biztosítják úgy, hogy mérlegelik az egyesületek szükségleteit. Az odaítélt támogatások 51 000, valamint 268 000 dinár között mozognak.

Az önkormányzat a többi között a Granada, a Teleház Polgárok Egyesülete, a Knap Kreatív Egyesület, a Tisza 63 Törökbecse, a Zöld Objektív,  a Pad Központ, az Álomműhely kisszínház, a Szülőföld Klub, a törökbecsei Bećarac, a Beodra-Karlova-i Teodor Pavlović folklóregyesület, a kumáni Nők és Szülők Klubja, a helyi Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület, a törökbecsei „Edufons“ Élethosszig tartó Oktatási Központ tevékenységét segíti. 

Minderre idén Törökbecse önkormányzata kétmillió-hétszázezer dináros keretösszeget irányozott elő.  

önkormányzat
Törökbecse
művelődés
kulturális intézmény

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.