Ugrás a tartalomra
Express Chanel

Gyerekeknek kedveskedett a topolyai Komgrad

2021.09.14
12:49
2021.09.14
16:39
Forrás
Express Chanel
Az óvodások és iskolások ez alkalommal nem csak megnézhették, de ki is próbálhatták azokat a járműveket.

Bemutatta gépparkjának egy részét a topolyai Komgrad Kommunális-Lakáskezelő és Építési Közvállalat. Az érdeklődők a leglátványosabb erőgépeket láthatták. Az eseményt a Topolyai napok ünnepségsorozat keretében tartották.

Az óvodások és iskolások ezalkalommal nem csak megnézhették, de ki is próbálhatták azokat a járműveket, amelyekkel a napi munkavégzés történik. A közvállalat összesen 30 géppel rendelkezik.

Domány Dudás Diana, a Komgrad Kommunális-Lakáskezelő és Építési Közvállalat igazgatója: "Ebből most egy 5-6-ot hoztunk le, a legérdekesebbeket, illetve a leglátványosabb gépeket, amelyek a kaszálásban, de nagyon sok vízelvezetési, vízkarbantartási munkálatban is részt vesznek. Sajnos most még két gépünk hiányzik, mert épp terepen vannak, viszont itt van egy nagy szemetes, egy hulladékszállító, ami egy hatalmas konténert szállít. Azt gondolom, hogy a kis iskolásoknak, az iskolásoknak, de akár a felnőtt lakosságnak is érdekes lehet, hogy megismerje, hogy lássa a gépeket."

Az igazgató hozzátette, céljuk a gyermekek környezettudatos viselkedésre nevelése.

Express Chanel

"A szelektív hulladékgyűjtési programot vagy mint aktivitást a magunkénak tartjuk és azt gondoljuk, hogy nem lehet elég korán elkezdeni az edukációt. Mi három évvel ezelőtt elindítottunk egy edukatív műhelyet. Ennek keretében foglalkoztunk az iskoláskor előtti korosztállyal, valamint a kisiskolásokkal több ízben. Képzőművészeti pályázatot is hirdettünk."

A közvállalat jelenleg a fűtési idényre készül, amely hivatalosan október 15-én kezdődik, a téli szolgálat pedig november 1-től vált át téli üzemmódra - tette hozzá az illetékes.

Komgrad
Topolya
erőgép

Most

19:47, Frissítve: 19:55

Klári néni újra énekelt Moholon

Harmadik alkalommal emlékeztek meg Moholon a Csobolyó Művelődési Egyesület szervezésében emléknappal és gyönyörű dallamokkal Vlasityné Zélity Klára életéről és munkásságáról.
16:00, Frissítve: 19:59

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.

Népszerű

Börtönbe vonul Lagzi Lajcsi

Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsit.