Ugrás a tartalomra
Express Chanel

Gyerekeknek kedveskedett a topolyai Komgrad

2021.09.14
12:49
2021.09.14
16:39
Forrás
Express Chanel
Az óvodások és iskolások ez alkalommal nem csak megnézhették, de ki is próbálhatták azokat a járműveket.

Bemutatta gépparkjának egy részét a topolyai Komgrad Kommunális-Lakáskezelő és Építési Közvállalat. Az érdeklődők a leglátványosabb erőgépeket láthatták. Az eseményt a Topolyai napok ünnepségsorozat keretében tartották.

Az óvodások és iskolások ezalkalommal nem csak megnézhették, de ki is próbálhatták azokat a járműveket, amelyekkel a napi munkavégzés történik. A közvállalat összesen 30 géppel rendelkezik.

Domány Dudás Diana, a Komgrad Kommunális-Lakáskezelő és Építési Közvállalat igazgatója: "Ebből most egy 5-6-ot hoztunk le, a legérdekesebbeket, illetve a leglátványosabb gépeket, amelyek a kaszálásban, de nagyon sok vízelvezetési, vízkarbantartási munkálatban is részt vesznek. Sajnos most még két gépünk hiányzik, mert épp terepen vannak, viszont itt van egy nagy szemetes, egy hulladékszállító, ami egy hatalmas konténert szállít. Azt gondolom, hogy a kis iskolásoknak, az iskolásoknak, de akár a felnőtt lakosságnak is érdekes lehet, hogy megismerje, hogy lássa a gépeket."

Az igazgató hozzátette, céljuk a gyermekek környezettudatos viselkedésre nevelése.

Express Chanel

"A szelektív hulladékgyűjtési programot vagy mint aktivitást a magunkénak tartjuk és azt gondoljuk, hogy nem lehet elég korán elkezdeni az edukációt. Mi három évvel ezelőtt elindítottunk egy edukatív műhelyet. Ennek keretében foglalkoztunk az iskoláskor előtti korosztállyal, valamint a kisiskolásokkal több ízben. Képzőművészeti pályázatot is hirdettünk."

A közvállalat jelenleg a fűtési idényre készül, amely hivatalosan október 15-én kezdődik, a téli szolgálat pedig november 1-től vált át téli üzemmódra - tette hozzá az illetékes.

Komgrad
Topolya
erőgép

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:53, Frissítve: 17:02

Holnap kezdődik a Sziget - 103 országból jönnek bulizni

Holnap kezdődik a Sziget fesztivál Magyarországon. A két legdrágább fellépő Justin Bieber és Dua Lipa, a nagyszínpados sztárelőadókra fordított költségvetés nagyságrendileg több millió euró - mondta a rendezvény főszervezője.
15:19, Frissítve: 15:26

Kézműves tábor Magyarkanizsán

Szünidei kézműves programot szervezett a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény az általános iskolás gyerekek számára, a magyar kormány támogatásával.
15:10, Frissítve: 16:53

Támogatás a vállalkozóknak

43 cég képviselői vehettek ma át támogatásról szóló szerződést Újvidéken, ugyanis a tartományi költségvetésből összesen 239 millió dinár vissza nem térítendő eszközöket biztosítottak új berendezések vásárlására.

Népszerű