Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Gyorsan és jól dolgozik az óbecsei bíróság

2019-02-19
15:33
2019-02-19
16:54
Forrás
Pannon RTV
Gyorsan és jól dolgozik a 2014 januárjában megalakult Alapfokú Bíróság Óbecsén – hangzott el az intézmény éves sajtótájékoztatóján.

Öt év alatt 42 százalékról 6,7 százalékra csökkent a régi bírósági ügyek száma, és az itt meghozott elsőfokú ítéleteknek mindössze 13 százalékát semmisítették meg felsőbb szinteken. A 23. uniós tárgyalási fejezet sikerének érdekében az Igazságügyi Minisztérium, a Legfelsőbb Semmítőszék és az Európai Unió közös projektet hívott életre, amelyben az óbecsei Alapfokú Bíróság is részt vesz. A projekt egyik célja, hogy a konfliktusokat per helyett minél többen közvetítő segítségével oldják meg.

Marko Božović, szóvivő, Alapfokú Bíróság, Óbecse: „A mediáció előnye a perek gyors, hatékony és gazdaságos megoldása. A peres ügyet mediátor előtt oldják meg. Óbecsén már vannak bejegyzett mediátorok, akik egy elvégzett képzés után letettek bizonyos szakmai vizsgát, és közvetítőként lépnek fel olyan perekben, amelyek egyébként bíró elé kerülnének. A mediációra sort lehet keríteni a bírósági eljárás megkezdése előtt, de a bírósági eljárás folyamán is.”

Óbecse
Alapfokú Bíróság

Most

20:20, Frissítve: 20:26

Magyarul csak a Semmi lesz Óbecsén

Elkezdődött a 62. Májusi Játékok, a gyermek- és ifjúsági színjátszók nemzetközi fesztiválja Óbecsén. A Fabula Rasa Színjátszó Grund Semmi című ifjúsági előadása kedden 18:15-kor lesz műsoron.
19:10, Frissítve: 20:29

A Tisza vízállása 374 centiméter Zentánál

Ez a szint teljesen átlagosnak mondható ebben az időszakban, áradástól nem kell tartani - mondják az illetékesek. A víz szintje 15-20 centimétert emelkedhet az elkövetkező napokban az esőzések miatt.
17:23

A méhek világnapja

Az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet arra figyelmeztet, hogy a beporzók számának és sokféleségének csökkenése katasztrofális következményekkel járhat táplálkozásunkra nézve.

Népszerű