Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Gyorsan és jól dolgozik az óbecsei bíróság

2019-02-19
15:33
2019-02-19
16:54
Forrás
Pannon RTV
Gyorsan és jól dolgozik a 2014 januárjában megalakult Alapfokú Bíróság Óbecsén – hangzott el az intézmény éves sajtótájékoztatóján.

Öt év alatt 42 százalékról 6,7 százalékra csökkent a régi bírósági ügyek száma, és az itt meghozott elsőfokú ítéleteknek mindössze 13 százalékát semmisítették meg felsőbb szinteken. A 23. uniós tárgyalási fejezet sikerének érdekében az Igazságügyi Minisztérium, a Legfelsőbb Semmítőszék és az Európai Unió közös projektet hívott életre, amelyben az óbecsei Alapfokú Bíróság is részt vesz. A projekt egyik célja, hogy a konfliktusokat per helyett minél többen közvetítő segítségével oldják meg.

Marko Božović, szóvivő, Alapfokú Bíróság, Óbecse: „A mediáció előnye a perek gyors, hatékony és gazdaságos megoldása. A peres ügyet mediátor előtt oldják meg. Óbecsén már vannak bejegyzett mediátorok, akik egy elvégzett képzés után letettek bizonyos szakmai vizsgát, és közvetítőként lépnek fel olyan perekben, amelyek egyébként bíró elé kerülnének. A mediációra sort lehet keríteni a bírósági eljárás megkezdése előtt, de a bírósági eljárás folyamán is.”

Óbecse
Alapfokú Bíróság

Most

17:24, Frissítve: 17:34

Jó termést remélnek a szőlészek

A legtöbb észak-bácskai szőlősben alszanak még a tőkék. Ez a csapadékmenetes, a szőlőtőkékre még hűvös idő a legjobb metszésre. Eddig a legtöbb helyen a betakart tőkék bontása történt meg.
16:54, Frissítve: 18:16

Meghalt Baló György

A magyarországi televíziós szerkesztő, műsorvezető, a Magyar Televízió volt kulturális igazgatója, Pulitzer- és Prima Primissima-díjas újságíró 71 éves volt.

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.
Mentőautó

Holtan találtak egy 15 éves fiút Topolyán

A topolyai Bartók Béla utca egyik házában ma a reggel holtan találták a 15 éves O. A. -t. A kiskorú holttestét állítólag barátjának a dédanyja találta meg az ágyban.