Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Hamarosan régi pompájában tündököl a zentai városháza

2019-10-22
17:20
2020-03-13
17:22
Forrás
Pannon RTV
A több mint száz éves, szecessziós stílusban épült épület községi és állami támogatásból születik újjá.

Emellett további felújításokat is tervbe vettek a községi szervek és az illetékes minisztérium anyagi támogatásával.

A városháza felújításának harmadik fázisára készül a zentai önkormányzat – mondta el a község polgármestere. Az eddig kimaradt részt, vagyis az épület baloldali homlokzatát fejeznék be. Az előző fázisokban a kupola és a homlokzat jobb oldalát állították vissza eredeti állapotába, ami egy több éves munkának köszönhető.

Czegledi Rudolf, polgármester, Zenta: „Ez az utolsó, pályázaton nyert összeg adóval együtt 12 millió dináros beruházás volt, aminek felét, 6 millió dinárral a minisztérium támogatta, és azt mondom, hogy kompletten vissza lett állítva az eredeti állapot, ami a városunk egyik legszebb épületének a régi fényének a visszaállítása.”

Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség frakcióvezetője szerint az illetékes minisztérium fontos munkát végzett és végez el nem csak a vajdasági magyarság, hanem a tartomány fejlődésének szempontjából is: „Zenta a köztársasági költségvetésből is a jó elképzeléseknek köszönhetően tud összegekhez, fejlesztési elképzelések realizálásához fontos összegekhez jutni. Ez az elmúlt évek vonatkozásában nem csak az önkormányzati minisztériumot illetően több száz millió dinár. Azt gondolom, hogy sokkal több, mint az azt megelőző időszakban bármikor is. Ehhez szükség van a Vajdasági Magyar Szövetség kormányzati szerepvállalására is, mert ez eredményezi az ajtók könnyeben nyithatóságát.”

A zentai önkormányzat példaértékű, hiszen nem csak kiváló fejlesztési elképzelések születnek. Sokkal fontosabb, hogy ezek az elgondolások megvalósíthatóak – emelte ki Branko Ružić az államigazgatási és helyi önkormányzati miniszter a látogatás alkalmával.

Branko Ružić, államigazgatási és helyi önkormányzati miniszter, Szerbia: „Folytatjuk a jó együttműködést, azért, hogy Zenta megmaradjon annak, ami mindig is volt. Nemcsak kulturális, gazdasági, de még sport központja is Vajdaság ezen részének, hiszen jelen pillanatban szuperligás futballmérkőzéseket játszanak Zentán. Ugyanakkor azt gondolom, fontos, hogy Zenta turisztikai lehetőségeit a lehető legjobban kihasználják, és az is lényeges, hogy jelentős külföldi és hazai vállalatok is működnek itt.”

Zenta község sikeresen pályázott a városháza dísztermének elektronikai felújítására, ami 720 ezer dinárból valósul meg. A modernizációnak köszönhetően nem csak a képviselő-testület által használt szavazási rendszert újítják fel, hanem a fordítási lehetőséget is biztosítanak.

Városháza
díszterem
Branko Ružić
Pásztor Bálint
Zenta
Czegledi Rudolf

Most

20:17, Frissítve: 20:27

6:1-re nyert a topolyai TSC

A Szerbiai Szuperliga 27. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén 6:1-re nyert a topolyai TSC a Javor ellen.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.