Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Hamarosan régi pompájában tündököl a zentai városháza

2019-10-22
17:20
2019-10-22
19:12
Forrás
Pannon RTV
A több mint száz éves, szecessziós stílusban épült épület községi és állami támogatásból születik újjá.

Emellett további felújításokat is tervbe vettek a községi szervek és az illetékes minisztérium anyagi támogatásával.

A városháza felújításának harmadik fázisára készül a zentai önkormányzat – mondta el a község polgármestere. Az eddig kimaradt részt, vagyis az épület baloldali homlokzatát fejeznék be. Az előző fázisokban a kupola és a homlokzat jobb oldalát állították vissza eredeti állapotába, ami egy több éves munkának köszönhető.

Czegledi Rudolf, polgármester, Zenta: „Ez az utolsó, pályázaton nyert összeg adóval együtt 12 millió dináros beruházás volt, aminek felét, 6 millió dinárral a minisztérium támogatta, és azt mondom, hogy kompletten vissza lett állítva az eredeti állapot, ami a városunk egyik legszebb épületének a régi fényének a visszaállítása.”

Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség frakcióvezetője szerint az illetékes minisztérium fontos munkát végzett és végez el nem csak a vajdasági magyarság, hanem a tartomány fejlődésének szempontjából is: „Zenta a köztársasági költségvetésből is a jó elképzeléseknek köszönhetően tud összegekhez, fejlesztési elképzelések realizálásához fontos összegekhez jutni. Ez az elmúlt évek vonatkozásában nem csak az önkormányzati minisztériumot illetően több száz millió dinár. Azt gondolom, hogy sokkal több, mint az azt megelőző időszakban bármikor is. Ehhez szükség van a Vajdasági Magyar Szövetség kormányzati szerepvállalására is, mert ez eredményezi az ajtók könnyeben nyithatóságát.”

A zentai önkormányzat példaértékű, hiszen nem csak kiváló fejlesztési elképzelések születnek. Sokkal fontosabb, hogy ezek az elgondolások megvalósíthatóak – emelte ki Branko Ružić az államigazgatási és helyi önkormányzati miniszter a látogatás alkalmával.

Branko Ružić, államigazgatási és helyi önkormányzati miniszter, Szerbia: „Folytatjuk a jó együttműködést, azért, hogy Zenta megmaradjon annak, ami mindig is volt. Nemcsak kulturális, gazdasági, de még sport központja is Vajdaság ezen részének, hiszen jelen pillanatban szuperligás futballmérkőzéseket játszanak Zentán. Ugyanakkor azt gondolom, fontos, hogy Zenta turisztikai lehetőségeit a lehető legjobban kihasználják, és az is lényeges, hogy jelentős külföldi és hazai vállalatok is működnek itt.”

Zenta község sikeresen pályázott a városháza dísztermének elektronikai felújítására, ami 720 ezer dinárból valósul meg. A modernizációnak köszönhetően nem csak a képviselő-testület által használt szavazási rendszert újítják fel, hanem a fordítási lehetőséget is biztosítanak.

Zenta
Városháza
díszterem
Branko Ružić
Czegledi Rudolf
Pásztor Bálint

Most

12:35

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit szexuális erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.
12:13, Frissítve: 12:19

Vučić: Koszovó nem lehet az UNESCO tagja

Koszovó nem lehet tagja az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének - jelentette ki Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök az UNESCO párizsi konferenciáján.

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.