Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Használjuk a gyerekülést, életet ment!

2021.06.02
16:07
2021.06.02
17:07
Forrás
Pannon RTV
Gyereküléseket osztottak ma Temerinben az önkormányzat támogatásával. Az akció célja a közlekedésbiztonság segítése, támogatása.

Az adatok szerint a szerbiai szülők kicsit több mint hatvan százaléka használ csupán gyerekülést, pedig enélkül a gyermekek nincsenek biztonságban az utazás során.

Pannon RTV

Temerinben harmadik éve osztanak ki gyermeküléseket, és szerveznek előadást arról, hogyan kell beszerelni ezeket az autóba, és hogyan kell helyesen bekötni a gyermekeket. Ma 76 gyerekülést osztottak ki annak érdekében, hogy minél biztonságosabban utazhassanak a legkisebbek.

Tripolszki Regina első gyermeke még csak három hónapos. Mindig odafigyelnek a kicsi biztonságára: „Nagyon örülünk neki, mert nem kis összegről van szó. Fontos számunkra a biztonság.”

Pannon RTV

Majoros Orchidea egyik kisfia kétéves, a másik pedig négy hónapos. Sokat jelent nekik ez a támogatás, ugyanis minden nap autóznak: „Nagyon örülök, hogy volt ilyesmire lehetőségünk, és arra is, hogy egyre több anyuka, illetve szülő kaphat ilyesfajta támogatást. Először hallottam róla, így igyekeztem, és reménykedtem benne, hogy mi is megkapjuk. Ez biztonságos utazást nyújt a gyermekeimnek.”

Pannon RTV

Temerinben kielégítő a statisztika, ha megnézzük, mennyien használnak gyerekülést. Ennek ellenére 2016 és 2020 között 64 gyermek veszítette életét közlekedési balesetben.

Veljko Ćurčić, Szerbiai Közlekedésbiztonsági Ügynökség: „Temerin önkormányzata jó helyen áll statisztikai szempontból. A szülők több mint 80 százaléka használ a gyerekülést, de ez még mindig nem a legjobb. Ezzel az akcióval szeretnénk növelni ezt az arányt.”

Pannon RTV

A gyermekülések ára 15 ezer dinártól indul. Az önkormányzat célja e teher levétele a szülők válláról. Az ülések árának felét a Szerbiai Közlekedésbiztonsági Ügynökség, a másik felét Temerin Község Közlekedésbiztonsági Tanácsa biztosítja.

Mladen Zec, polgármester, Temerin: „Sajnos ebben az évben is volt néhány haláleset. Ez kissé aggasztó, de mindent megteszünk a közlekedésbiztonsági tanács munkájának javításáért, és, hogy valamilyen módon ösztönözzük a lakosokat a biztonságos vezetésre.”

Pannon RTV

A Szerbiai Közlekedésbiztonsági Ügynökség mintegy ötven önkormányzatnak segít a gyermekülések beszerzésében évente.

Temerin
gyerekülés
Mladen Zec
Veljko Ćurčić

Most

22:11, Frissítve: 22:23

Magabiztos 25 gólos győzelem Kamerun ellen

A szerb női kézilabda-válogatott második mérkőzését is megnyerte a spanyolországi világbajnokságon. Szerbia együttese Kamerunt 43:18-ra győzte le a csoportkör második fordulójában.
21:29, Frissítve: 21:39

Davis-kupa: Harmadszor bajnok az orosz csapat

A US Open-címvédő Danyiil Medvegyev legyőzte Marin Čilićet, ezzel az oroszok 2-0-ra megnyerték mérkőzésüket a horvátok ellen a tenisz Davis Kupa-döntő madridi fináléjában.
20:37, Frissítve: 22:20

Orbán Viktor levelet ír a külhoni magyaroknak

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte Dömötör Csaba vasárnapi Facebook-posztjában.
18:36, Frissítve: 19:01

Karácsonyi játékok és betlehemes szokások Sándoregyházán

Megtartották a 24. Dél-bánáti Karácsonyi Játékok és Betlehemes Szokások Találkozóját Sándoregyházán. A Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület ünnepi hangulatban, szeretettel fogadta az idei találkozó résztvevőit, akik hét településről érkeztek.

Népszerű