Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A helyi közösség tanácstagjairól döntenek Adán

2021.08.10
13:31
2021.08.10
16:19
Forrás
Pannon RTV
Vasárnap 7 és 20 között lehet szavazni az adai helyi közösségi választásokon.

Ahogyan Vajdaság több településén, úgy Adán is augusztus 15-én szavaznak a polgárok a helyi közösség tanácstagjairól. Községi szinten a négy helyi közösségben 56 tanácstagról döntenek.

A Tisza-menti községben az elmúlt időszakban nem volt arra példa, hogy községi szinten minden helyi közösségben egy időben zajlanak a választások, viszont augusztus 15-én vasárnap most ez fog történni. Mészáros Katalin lokálpatriótaként fontosnak tartja, hogy vasárnap ő is karikázzon.

"Mindenféleképp kimegyek választani, úgy érzem, hogy jogunk és kötelességünk, hogy eldöntsük, hogy az a pénz, amit adóként befizetünk milyen célra és hova megy el."

Bár a község tekintetében nem a legmegfelelőbb a vasárnapi időzítés, hiszen a már hagyományossá vált adai Nagyboldogasszony-napi kirakodóvásár és a törökfalui templombúcsú is most lesz. A helyi politikum ennek ellenére minden választópolgárt arra kér éljenek választójogukkal és adják le voksaikat.

Gyarmat Szilvia: "Szerintem ez azért fontos, hogy községünk jobban felügyelve legyen, és összefogottabban rendezettebbé tegyük."

Pannon RTV

Helyi szintén az adai I. helyi közösségben 15, Moholon ugyancsak 15, az adai II. helyi közösségben 17, Törökfalun pedig 11 jelölt vesz részt a helyi közösségi tanácstagválasztáson.

Gecse Attila, jelölt: "Azért éreztem fontosnak, hogy elinduljak a HK tanácstagválasztáson, hogy a HK-ek az önkormányzattal karöltve minél több sikeres projektet tudjanak megvalósítani, illetve a korábban megkezdett projektekből minél többet tudjanak megvalósítani és befejezni."

A választópolgároknak annyi jelöltet kell majd bekarikázni a szavazólapon, ahány abból a körzetből bejuthat a tanácsba, tehát ha adott esetben kettő juthat be, akkor kettő jelöltnek kell bizalmat szavaznia a választónak.

Papilion Csilla, jelölt: "A helyi közösségek döntéshozatali szempontból a legkisebb tömörülés egy településen belül, de jelentősége sokkal meghatározóbb, mint azt sokan gondolják. Ahogyan tudjuk, a következő 9 évben Ada községben lesz helyi járulék és annak a legmegfelelőbb felosztását fogom szorgalmazni, hogy az önkormányzattal együttműködve minél több beruházást tudjunk megvalósítani."

Vasárnap 7 és 20 között lehet szavazni az adai helyi közösségi választásokon.

Ada
helyi közösségi választás
tanácstag

Most

18:06, Frissítve: 18:21

Jelentős romlás esetén távoktatás

Csak akkor vált át a teljes szerbiai iskolarendszer az online oktatásra, ha a járványügyi adatok a helyzet jelentős romlását mutatják – közölte a szerb Oktatási Minisztérium.
18:01, Frissítve: 18:44

1956-ban nagy leckét kapott a magyarság

Csakis önmagára számíthatott, és azok a fiatalok, akik részt vettek ebben, 1956 legbátrabbjai voltak- hangzott el azon a megemlékezésen, melyet szombat délután tartottak Horgoson az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének napján.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.