Ugrás a tartalomra
Óbecse központja
Pannon RTV

Helyi közösségi választásokat tartanak Óbecsén

2019-10-20
07:48
2019-10-20
18:13
Forrás
Pannon RTV
Helyi közösségi választásokat tartanak ma Óbecse község területén. A szavazók 20 óráig adhatják le voksaikat az egyéni jelöltekre.

Az Újfaluban Óbecsén a piac mellett több helyen is lehet voksolni a helyi közösségi tanács összetételére. Azok közül, akik kijöttek a piacra, sokan szavazni is elmentek.

Radoslav Ivanović, Óbecse: „Nagyobb aktivitásra lenne szükség, szerintem nagyobb felhatalmazásokat kellene adni a helyi közösségeknek, mert ott tudják a legjobban, hogy mire van szükségük.”

Van olyan szavazó, akinek határozott elképzelése van arról, milyen feladat vár a megválasztott tanácstagokra.
Ludmán György, Óbecse: „Csinálják az utakat, nézze meg a piacot, nézze meg a buszállomást, a Živinoprometnál a háromszög szemétláda, nem volt pénzük megcsinálni azt a két négyzetméter aszfaltot? Nézze meg a Potyesz-rámpát! Ott járnak a beteg gyerekek, nemzetközi út, és nincs gyalogátjáró.”

Az óbecsei, a péterrévei, a bácsföldvári és a dreai helyi közösségekben választják meg a tanácstagokat. Délben volt olyan szavazóhely, ahol csupán 10 százalékos volt a részvételi arány. Az Újfaluban viszont elégedettek voltak a részvétellel.

Répási Aranka, választási bizottsági elnök, III. helyi közösség: „Semmi problémát még nem jelentettek eddig. A szavazás valószínűleg este nyolckor sikeresen lezárul.”

Holnap derül ki pontosan, hogy mennyien mentek el szavazni a községben és mi lett az eredmény.

Óbecse
helyi közösség
választás

Most

12:35

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit szexuális erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.
12:13, Frissítve: 12:19

Vučić: Koszovó nem lehet az UNESCO tagja

Koszovó nem lehet tagja az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének - jelentette ki Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök az UNESCO párizsi konferenciáján.

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.