Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Helytörténeti órával erősíteni a lokálpatriotizmust

2021.10.21
13:30
2021.10.21
17:27
Forrás
Pannon RTV
Rendhagyó helytörténeti órákon vehettek részt az általános iskolások Magyarkanizsán a községnapi rendezvénysorozat részeként.

A fiatalok az iskola helyett ezúttal a Népkertben tanulhattak, annak történelméről, valamint a Pagodáról és a Vigadóról is.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Egymás után érkeztek a hetedik és nyolcadik osztályos diákok a magyarkanizsai Népkertbe. Egy rövid, de annál tartalmasabb történelemóra során közelebb kerülhettek Magyarkanizsa történelméhez.

Pilisi Csaba, tanuló, Magyarkanizsa: „A szüleim nagyon sokat jártak ide régebben, amikor még fiatalabbak voltak. Nagyon sokat mulattak itt régebben, ezt mesélték a szüleim.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A kezdeményezés új keletű. Valkay Zoltán építész, helytörténész, valamint Kávai Szabolcs történelemtanár tartott előadást a fiataloknak.

Kávai Szabolcs, történelemtanár, Magyarkanizsa: „A Népkert éppen az a helyszín, ahol jellegzetes egykori épületek állnak, amelyek az aranykorban épültek. Például a Vigadó, a régi Gyógyfürdő, a Longa cukrászda és maga a Népkert, ami ma is valóban szép, de az aranykorban még szebb volt, Bednárcz Károly városi főkertész jóvoltából, aki 120-140 évvel ezelőtt egy olyan Népkertet tervezett meg, álmodott meg, valósított meg, hogy a környéknek nincs párja.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Kávai Szabolcs hozzátette, ily módon a lokálpatriotizmust és a szülőföld szeretetét is erősíteni tudják a gyerekekben.

helytörténész
helytörténet
Magyarkanizsa

Most

Népszerű