Ugrás a tartalomra
Hulladékgyűjtés
Pannon RTV

Hulladékgyűjtés a Szabadka környékén lévő erdőben

2018-04-22
17:29
2018-04-22
17:34
160-an vettek részt a Szabadka környékén lévő erdőben megszervezett hulladékgyűjtésen ma délelőtt.

Az akciót a Föld napja alkalmából a szabadkai Poželi želju Teljesítménytúrázók Egyesülete kezdeményezte. A Đuro Salaj és a Széchenyi István Általános Iskola tanulói, a szabadkai Közgazdasági Egyetem hallgatói, valamint a Spartacus Hegymászó Klub tagjai is csatlakoztak az akcióhoz. A szemétszedés során több mint száz zsák telt meg, az aktivisták a Palicstól Kelebiáig tartó turista útvonalat járták végig.

Zoran Vukmanov, elnök, Poželi želju Teljesítménytúrázók Egyesülete: „Nagyon örülök, hogy sikerült ezt a nagyon nagy munkát elvégezni. Mindig azt mondom, hogy sajnos ilyen a helyzet, hogy ilyen sok szemetet kell összeszedni, hogy ilyen sok szemét van eldobva az erdőben. Kár ilyen csúnya dolgokkal pusztítani azt a szépséget. Mégis a végén örülök, hogy sikerült a munkaakciót megszervezni, hogy ilyen sokan voltunk.”

erdő
szemét
hulladek

Most

15:00, Frissítve: 15:11

Đoković vs. Dzsaziri

A tunéziai Malek Dzsazirival játszik Novak Đoković szerb világelső teniszező a dubaji tenisztornán - ez derült ki a mai sorsoláson.
12:02, Frissítve: 12:08

A nyelv az identitásmegőrzés kulcsa

Antalfalván huszadik alkalommal ünnepelték meg az anyanyelv nemzetközi napját. A községben használatban levő négy nyelven olvasták fel az UNESCO főtitkárának köszöntőjét.
10:43, Frissítve: 10:49

Folytatódik a tavaszias időjárás

A térségünkben csapadékra csak a jövő hét első felében számíthatunk - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Mérik a sebességet a rendőrök

Fokozott ellenőrzés az utakon

Mától kezdve fokozott közúti ellenőrzést végeznek Szerbia-szerte az utakon - tájékoztat a szerbiai belügyi tárca.