Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Így telt a zentai Tiszavirág Fesztivál második napja

2022.06.19
09:28
2022.06.19
17:29
Forrás
Pannon RTV
A borutca és a kézműves kiállítás mellett, horgászverseny és különböző zenei stílusú koncertek is várták a látogatókat.

Érdekes programok várták az érdeklődőket a zentai Tiszavirág Fesztivál második napján is.

Szombaton délelőtt a horgászoké volt a főszerep a fesztiválon, retró horgászversenyt szerveztek. Ez már hagyomány. Rácz Szabó Róbert, a Zentai Horgászegyesület elnöke: „Minden évben ezen a fesztiválon részt veszünk mi is, egy retro horgászversennyel, ami annyit jelent, hogy olyan horgászkészségekkel jönnek a horgászok, amik legalább már 30-35 évesek.”

A délutáni órákban a kicsikről sem feledkeztek meg a fesztivál szervezői. A rakpart megtelt gyermekzsivajjal. Adu Dóra: „Szeretek rajzolni. Lerajzoltam az egész Tiszát meg a napernyőket és a hidat. Tetszik a fesztiválban a rajzolás, és hogy jól érezzük magunkat.”

A krétával való rajzolást idén először szervezték meg és nagy érdeklődésnek örvendett. Balla Ákos, képzőművészet-tanár: „Adott volt a lehetőség erre az egészre. Ez a helyszín, a betonos rakpart. Az volt az ötlet, hogy úgy vonjuk be őket, krétarajzzal, amivel színesebbé tesszük ezt az egész rendezvényt és a rakpartot is.”

A fesztiválon a kiállítók mellett több civil szervezet is megjelent. A zentai Rotary Klub tagjai limonádét és koktélokat árultak, a helyi egészségügy fejlesztését tűzték ki célul. Sándor József, elnök, Rotary Klub, Zenta: „Megkérdeztük, hogy milyen problémák vannak az egészségügyben, és egy elég komoly listát kaptunk arról, hogy milyen eszközök hiányoznak, alapvető eszközök nincsenek és egy komolyabb vita után, úgy döntöttünk, igaz, hogy ez nem a civil szervezetek feladata, hogy az egészségügyet támogatja, de mi támogatni fogjuk.”

A késő délutáni órákat, valamint az estét koncertek színesítették. A fesztivál leglátványosabb eleme idén sem maradt el: a fáklyás-hajós felvonulást és a tűzijátékot nagy érdeklődés övezte a zentai Tisza-parton.

Zenta
Tiszavirág Fesztivál

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:15, Frissítve: 18:25

Palicson is várják a nyuszit

Színes műsorral várta a húsvéti ünnepeket megelőző szombaton az érdeklődőket a Palics Magyar Művelődési Egyesület a helyi Magyar Művelődési Központban.
16:15, Frissítve: 18:21

Húsvétváró kiállítás Felsőhegyen

Húsvéti sonka, ünnepi kalács, a tavasz virágai és ünnepkört meghatározó díszes tojások is díszítették mindazok standját, akik részt vettek a felsőhegyi Könyvtár Kör által szervezett Húsvétváró Kiállításon.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.