Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ingyen szájmaszk Újvidéken

2020.04.04
13:54
Forrás
Dnevnik
4.000 darab textil szájmaszkot varr és oszt szét ingyen egy újvidéki vállalat a lakosoknak.

A Gizer családi vállalkozás, mely elsősorban ruházat készítésével foglalkozik a kezdetektől fogva együttműködik a Kupakkal a mosolyért humanitárius-ökológiai szervezettel. Rajtuk keresztül előzőleg már osztottak szét maszkokat számos állami intézménynek, futárszolgálatnak és újvidéki polgárnak, akik azokat átvehették az egyesület helyiségeiben. Az akció folytatódik az elkövetkező időszakban is, a lakosok pedig a Kupakkal a mosolyért egyesület Facebook és Instagram oldalain keresztül értesülhetnek róla. Azon keresztül rendelhetnek szükséges mennyiségű maszkot is tőlük.

Újvidék
szájmaszk
ingyen
varr
oszt
Kupakkal a mosolyért

Most

23:03, Frissítve: 23:17

Polgárháborús helyzet Izrael számos pontján

Polgárháborús helyzet alakult ki Izrael számos pontján, zsidók és arabok csoportjai csaptak össze, autókat gyújtottak fel, a másik csoporthoz tartozókat bántalmaztak súlyosan - jelentette az egyik izraeli kereskedelmi televízió.
20:55, Frissítve: 23:16

Újabb intenzív rakétatűz

Intenzív rakétatüzet zúdított a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet Izraelre szerda este - jelentette a 12-es kereskedelmi TV híradása. Előzőleg az izraeli légierő lerombolt egy sokemeletes épületet a Gázai övezetben.
20:53, Frissítve: 21:49

Autópálya épül Muzslya legrégebbi utcájában?

Nagy elégedetlenséget váltott ki Muzslyán a Belgrád-Nagybecskerek-Újvidék közötti leendő autópálya terve. A dokumentum szerint ugyanis néhány házat lebontanak a bánáti helyi közösség legrégibb utcájában, és kerteket is elvennének az építkezés miatt.
20:51, Frissítve: 20:59

Felújítják a kishegyesi Szűz Mária-szobrot

Sokakat meglep, még a helyieket is, hogy Kishegyes Nyugati temetőjében egy régi és hányattatott sorsú szobor található. Egykor a település büszkeségének számított a Szűz Mária-szobor, de évtizedekre eltűnt a köztudatból.

Népszerű

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.

Sakálok Királyhalom környékén

A vadászok szerint a helyzet azért is aggasztó, mert a falkákban támadó ragadozók egyre inkább megritkítják a nemes vadállományt.

Mikor nyithatnak a kishatárátkelők?

Folyamatosan melegen tartjuk a témát, rámutatunk a probléma megoldásának fontosságára, de ehhez átcsoportosításokra van szükség – emelte ki Pásztor István a Közügyek stábjának adott interjújában.