Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Andrea

Iskolafelújítás tartományi támogatásból Temerinben

2020-05-23
14:37
2020-05-23
17:18
Forrás
Pannon RTV
Temerin községben az elmúlt négy évben a tartományi kormány segítségével mintegy 450 millió dinárnyi beruházást valósítottak meg.

A legújabb befektetésnek köszönhetően egy általános iskola sportpályájának és a távfűtőrendszerének a felújítását sikerült megvalósítani.

3,2 millió dinárba került a Petar Kočić Általános Iskola sportpályájának felújítása. Az új terepet minőségi, az időjárási viszonyoknak is ellenálló anyagból építették meg.

Temerinben a fontosabb beruházások közé tartozik a távfűtőrendszer felújítása. Erre 52 millió dinárt kapott a község. Đuro Žiga községi elnök elmondta, emellett több jövőbeni terv is kilátásban van: „Temerin községben 50 évvel ezelőtt kiépítették a szennyvízelvezetőt, és ahogy a település nőtt, ezt a csatornarendszert is bővítették. Legnagyobb részét a csöveknek fel kell újítani, illetve le kell cseréni az azbesztcsöveket. Emellett pedig azt tervezzük, hogy az elkövetkező években ivóvízgyárat építünk Temerinben.”

A távfűtőrendszer felújítási munkálatai két fázisban történnek. Tavaly a kazánokat cserélték le, most az új, szigetelt csöveket helyezik le.

A felújítással az eddigi veszteségeket is jelentősen lecsökkentik - mondta Đorđe Milićević, a tartományi kormány alelnöke: „Ez egy minőségibb és hatékonyabb rendszer lesz, amely kevesebb üzemanyaggal működik majd, így jelentős lesz a megtakarítás. Eddig nagy volt a veszteség, a számítások szerint évi 120 ezer eurót, illetve 14-15 millió dinárt takaríthat meg a község, és ezt az összeget más beruházásokra fordíthatják majd.”

A községben egyebek mellett az oktatási intézményeket is tatarozzák, valamint tervben van a szennyvíztisztító kiépítése is, amely mintegy 4 millió euróba kerülne.

Temerin
tartományi kormány
iskola
sportpálya
távfűtőrendszer
Đuro Žiga
Đorđe Milićević

Most

15:47, Frissítve: 17:14

Stratégiai jelentőségű a Balkán-áramlat

Bulgáriának és Szerbiának is kulcsfontosságú a gázvezeték kiépítése, hiszen energiabiztonságot és hosszútávú bevételi forrást jelent - állapította meg a szerb elnök és a bolgár kormányfő.

Népszerű