Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Javul a járványhelyzet Újvidéken, az egyetemeknél jár az oltóbusz

2021.05.24
10:30
Forrás
021.rs
Az újvidéki Városi Közlekedési Vállalat oltóbusza ma 11 órától az egyetemi kampuszban várja az oltakozni vágyókat, előzetes bejelentkezés nélkül.

Mint azt korábban bejelentették, a mobil oltópont két-három naponta halad tovább, a következő két állomása az újvidéki rakpart és a városi strand lesz. Az Újvidéki Egészségház illetékesei szerint az oltóbusz célja, hogy az oltási lehetőséget minél több polgárhoz, elsősorban a fiatalokhoz hozza közelebb. A Vajdasági Közegészségügyi Intézet adatai szerint Újvidéken a felnőtt lakosság mintegy 40 százaléka kapta meg eddig a koronavírus elleni vakcina mindkét adagját. A legkisebb arányban a 20 és 40 év közöttiek vannak beoltva, ezen szeretnének most javítani. Az illetékesek szerint Újvidéken a jövő hónap közepére elérhetik a kollektív immunitást.

Pannon RTV/Bognár Róbert

Egyébként tovább csökken Újvidéken a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma. A ma reggeli adatok szerint 126-an igényelnek egészségügyi ellátást, kettővel kevesebben, mint vasárnap. Kilenc Covid-19 fertőzött van lélegeztetőgépen. A Vajdasági Klinikai Központban 82 beteget ápolnak, közülük négyen szorulnak mesterséges lélegeztetésre. A kamenicai Tüdőbetegségek Intézetében 44 beteget kezelnek, közülük öten szorulnak mesterséges lélegeztetésre.

oltóbusz
koronavírus-fertőzöttek
koronavírus-járvány
koronavírus elleni védőoltás

Most

18:32

Jól szerepel a kerecsensólymos bélyeg

A legjobb öt közé került a Magyar Szó Kft. nyomdája által nyomtatott bélyeg az Európa 2021. elnevezésű versenyen. A megmérettetésen az év legszebb bélyegei versengenek egymással.

Népszerű

Börtönbe vonul Lagzi Lajcsi

Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsit.