Ugrás a tartalomra

Kamarás Iván és Tóth Vera is fellépett Magyarkanizsán

2023.08.21
11:53
2023.08.21
17:39
Forrás
Pannon RTV
Koncertekkel, tűzijátékkal, kirakodóvásárral, színes programokkal várták a látogatókat vasárnap délután Magyarkanizsán, a Szent István-nap és Újkenyér ünnepen.

Már a délutáni órákban megtelt a Városháza előtti tér Magyarkanizsán. A programok délután 16 órától kezdődtek, ekkor a legkisebbeket célozták meg, kézműves foglalkozások, bábszínház is várta őket.

A felnőttek sem maradtak szórakozási lehetőség nélkül, elsőként a magyarországi Band of Streets fúvós csapat szórakoztatta a közönséget. Majd Kamarás Iván műsora következett.

Kószó Vivien, Martonos: „Az idén csupa olyan koncert és műsor van, ami számomra nagyon érdekes és nagyon hívogató volt. Ez a koncert, ami most megy, ez is nagyon tetszik, még nem láttam őket, de az interneten már hallottam őket és vonzott, hogy megnézzem. Tóth Verát is várom estére, de nekem a kedvenc részem ezen a rendezvényen a kirakodóvásár és a kézművesek.”

A legszebb kenyér versenyét az idei évben is megszervezték. Ezúttal a Braća pékség, az adorjáni Szőke Tisza Művelődési Egyesület és a helyi Hubai Lídia készítette a legszebb kenyereket.

Hubai Lídia, Magyarkanizsa: „Az egyik ismerősöm mondta, hogy miért nem próbálom meg, mert sokat szoktam otthon sütni, hetente egyszer-kétszer kenyeret meg más sós süteményeket, és most újra megpróbálkoztam.
- Most milyen kenyér készült?
- Virág kenyér. Csak a formát próbálgattam, hogy érdekesebb legyen.”

Az új kenyeret Fejsztámer Róbert polgármester szegte meg. „Az elnyert kiváltságok, az őseinktől ránk hagyott és az általunk megteremtett értékeink azért fontosak, mert megtartanak bennünket. Erős alapot adnak és védő bástyát vonnak körénk mindig, amikor megbillen a mérleg és több a rossz, mint a jó. Ezekben a kritikus helyzetekben jelentenek a legtöbbet. Azt a feladatot róják ránk, hogy ne adjuk alább, hogy őrizzük meg mindazt, amivel rendelkezünk. Ezért hajtunk közösen fejet minden évben államalapító királyunk előtt és ünnepeljük közösségben Szent István napját.”

A programok itt sem értek véget, Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra koncertje kápráztatta el a közönséget. A rendezvény ünnepi tűzijátékkal zárult. A rendezvény megvalósulását a Tartományi Regionális Fejlesztési, Régióközi Együttműködési és Helyi Önkormányzati Titkárság támogatta.

Magyarkanizsa
Fejsztámer Róbert
Szent István napja
újkenyér
Szent István

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.