Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

Karácsonyig főtt étel kerül minden nap az asztalukra

2020.12.20
15:21
2020.12.20
17:34
Forrás
Pannon RTV
Mától öt napon át oszt meleg ételt rászorulóknak Óbecsén a Than Fivérek Értelmiségi Kör. A 40 gyerek és szülő étkeztetését a tartományi kormány támogatta.

Frissen sült hús, krumpli és káposzta – negyven mély szegénységben élő óbecsei gyereknek és szüleiknek lett ez az ebédje. Az ételosztás a Than Emlékház előcsarnokában volt. Halápi Tibor, Óbecse: „Ketten vagyunk, én, meg a lányom, aki sajnos 70 százalékos fogyatékos. Én dolgozni nem tudok elmenni, kapok 50 százalékos rokkantsági nyugdíjat, ami tényleg nagyon kevés, meg őutána azt a legkisebb támogatást, úgyhogy ez nekünk nagyon sokat jelent.”

Pannon RTV/Bognár Róbert

Ezeket a szegény sorsú családokat jól ismerik az óbecsei Fokoláré Mozgalom aktivistái. Gyakran segítik őket, és ebben az akcióban is részt vesznek. Mészáros Melinda, a mozgalom tagja: „Rengetegen vannak, nem tudunk mindenkit ellátni, de nagyon törekszünk erre. Nyár folyamán szintén volt ilyen humanitárius akciónk, Olivér részére is gyűjtöttünk, humanitárius akciót csináltunk szintén néhány kislány részére, akik nem tudták az uzsonnájukat fizetni az iskolában.”

Pannon RTV/Bognár Róbert

Az ételosztás szervezője a Than Fivérek Értelmiségi Kör, az akció megvalósítását pedig a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság támogatta. Bonifárt László, elnök, Than Fivérek Értelmiségi Kör, Óbecse: „Nyertünk a titkárságnál, így tudunk most öt napon keresztül, karácsonyig minden nap, meleg ebédet kiosztani a rászorulóknak. A Vöröskereszttel és a Fokoláré Mozgalommal együttműködve állítottuk össze a listákat.”

Az ebédeket az egyik óbecsei étterem készíti a családoknak.

főtt étel
meleg étel
karácsony
Than Fivérek Értelmiségi Kör
Óbecse

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:33, Frissítve: 13:38

A bankok finanszírozzák az esőerdők pusztítását

Az Amazonas-vidék pusztításában részt vevő vállalatokat finanszíroztak az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és az EU tagállamainak központi bankjai, miközben a tudósok jelentése szerint az erdőirtás túl van az átbillenési ponton.
13:22

Mesedélelőtt a horgosi könyvtárban

Ma ünnepeljük a magyar népmese napját, amely Benedek Elek születésének napjához kötődik. Ebből az alkalomból a horgosi József Attila fiókkönyvtárban mesedélelőttöt szerveztek a legkisebbeknek, hogy közelebb hozzák hozzájuk a magyar meséket.
12:54, Frissítve: 13:00

Négy diákot támogat a Studio Present Kft.

Négy fiatal programozó tehetség érdemelte ki idén a szabadkai Studio Present Kft. ösztöndíját. Az ünnepélyes átadó ma volt. A díjazottak a nagybecskereki Mihajlo Pupin Műszaki Tudományok Karára, valamint a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolára járnak.

Népszerű

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.