Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Karácsonyra kész lesz a Szabadkát átszelő főút

2019-11-21
14:40
2019-11-21
17:26
Forrás
Pannon RTV
Közlekedésbiztonsági szempontból fontosak a munkálatok, amelyek határidőig elkészülnek.

Karácsonyra befejezik a Szabadkát átszelő főúton zajló munkálatokat. A kivitelező elmondása szerint tartani tudják a megbeszélt határidőt. A fejlesztésre 73 millió dinárt nyert a város a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság pályázatán.

Feltúrt utak, és hangos munkagépek várják mindazokat, akik Szabadka központjában szeretnének közlekedni. Ez nem csak az autósok, hanem a gyalogosok közlekedését is megnehezíti.

Még a nyáron megkezdődtek az útfelújítások. A tervek szerint több balra forduló sáv fog kiépülni, ami megkönnyíti majd a közlekedést.

Veronka Elek: „Nem zavar engem egyáltalán, mert amikor befejezik, szép lesz. Így a sofőrök kicsit lassabban vezetnek, és kicsit jobban figyelnek az átkelőkre, főként a gyerekekre és az idősekre.”

Lajčo Zelić: „Ez egy jó dolog. Kell, hogy a munkálatokkal kibővítsék az utakat, és ez jó lesz az embereknek. Nem lesz forgalmi dugó. Szerintem jó, hogy csinálják. Most torlódás van, de ezt el kell tűrni, ki kell várni.”

A felújításra a biztonságosabb közlekedés érdekében volt szükség - nyilatkozta a Pannon RTV-nek Újhelyi Ákos, Szabadka gazdasági ügyekkel megbízott városi tanácstagja. „Maga a beruházás három fázisban valósult meg. Az első fázisban egy balra forduló sávot építettünk meg a Zvezda mozinál. Itt a munkálatok 90 százaléka be lett fejezve, már csak az aszfaltozás van hátra. A második fázisban a Strossmayer utca útkereszteződésénél villanyrendőrt és kamerarendszert fogunk kiépíteni, illetve itt fogjuk elvégezni az út szabályzását, nivellációját. A harmadik fázisban pedig az Arena pékségtől a nagy postáig fogjuk szélesíteni az utcát.”

A tervek szerint a munkálatok december 26-ig befejeződnek.

Szabadka
útfelújítás
főút
Maksim Gorkij utca
határidő
Újhelyi Ákos
közlekedésbiztonság
Strossmayer utca

Most

14:51

Foglalkozások az adai Lovasvölgyben

Őseink életébe kóstolhattak bele a gyerekek egy egész napos foglalkozás keretein belül Adán. A helyi Lovasvölgyben nem csak a lovaglás fortélyait, de a lovas íjászatot is megismerhették.

Népszerű