Ugrás a tartalomra

Kastélyok, amelyeket látni kell!

2022.04.01
11:12
2022.04.01
16:40
Forrás
Pannon RTV
Vetítéssel egybekötött előadást hallhattak a zentaiak csütörtök este a helyi Alkotóházban.

Pósa Zoltán, a Vajdaság és környékének turisztikai értékei nevű Facebook-csoport üzemeltetője tartott ismertetőt a kastélyokról, várakról, természeti szépségekről, amelyek Vajdaságban találhatók. A több mint 70 vajdasági kastélyból 20-at mutatott be a jelenlévőknek.

Pósa Zoltán elmondta, túrázás iránti vágya már kiskorában kialakult, ennek köszönhetően több külföldi utazáson is részt vett. A járvány miatt úgy döntött, Vajdaságot veszi jobban szemügyre a távolabbi helyszínek helyett.

Jövőbeli tervei között szerepel különféle gyalog- és biciklitúrák szervezése is.

Pósa Zoltán, a Vajdaság és környékének turisztikai értékei elnevezésű Facebook-csoport vezetője: „Miután beütött a covid-járvány, azelőtt még Romániában, Magyarországon, nagyon sokfelé jártunk. A folyamatos határlezárások után nem volt más választás, muszáj volt valamit Vajdaságban nézni. Eléggé tudatlanok voltunk, hogy valójában mi is lehet itt, Vajdaságban, mert alig egy pár dolgot ismertünk, például az Aracsi pusztatemplomot, a Fantast kastélyt, természetesen Péterváradot, azon kívül mondjuk Bácsot, de sokkal gazdagabb Vajdaság. Vajdaság csodálatos hely, és nagyon sok, millió látnivaló van, ami olyan turisztikai érték, ami teljesen kiaknázatlan.”

kastély
idegenforgalom
turizmus
túra
Zenta
Pósa Zoltán

Most

13:32, Frissítve: 15:06

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.