Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Kastélyok, amelyeket látni kell!

2022.04.01
11:12
2022.04.01
16:40
Forrás
Pannon RTV
Vetítéssel egybekötött előadást hallhattak a zentaiak csütörtök este a helyi Alkotóházban.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Pósa Zoltán, a Vajdaság és környékének turisztikai értékei nevű Facebook-csoport üzemeltetője tartott ismertetőt a kastélyokról, várakról, természeti szépségekről, amelyek Vajdaságban találhatók. A több mint 70 vajdasági kastélyból 20-at mutatott be a jelenlévőknek.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Pósa Zoltán elmondta, túrázás iránti vágya már kiskorában kialakult, ennek köszönhetően több külföldi utazáson is részt vett. A járvány miatt úgy döntött, Vajdaságot veszi jobban szemügyre a távolabbi helyszínek helyett.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Jövőbeli tervei között szerepel különféle gyalog- és biciklitúrák szervezése is.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Pósa Zoltán, a Vajdaság és környékének turisztikai értékei elnevezésű Facebook-csoport vezetője: „Miután beütött a covid-járvány, azelőtt még Romániában, Magyarországon, nagyon sokfelé jártunk. A folyamatos határlezárások után nem volt más választás, muszáj volt valamit Vajdaságban nézni. Eléggé tudatlanok voltunk, hogy valójában mi is lehet itt, Vajdaságban, mert alig egy pár dolgot ismertünk, például az Aracsi pusztatemplomot, a Fantast kastélyt, természetesen Péterváradot, azon kívül mondjuk Bácsot, de sokkal gazdagabb Vajdaság. Vajdaság csodálatos hely, és nagyon sok, millió látnivaló van, ami olyan turisztikai érték, ami teljesen kiaknázatlan.”

kastély
idegenforgalom
turizmus
túra
Zenta
Pósa Zoltán

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.