Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kétnyelvű utcanévtáblákat kaptak a pirosiak

2021.10.21
12:52
2021.10.21
16:30
Forrás
Pannon RTV
Az újvidéki városi költségvetésből 2,5 millió dinárt fordítanak a telepi Szent Erzsébet templom felújítására. Emellett a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ épületén is folynak a munkálatok.

Piroson is zajlanak a fejlesztések: elkészült a református temető kápolnájának tervdokumentációja, valamint Piroson hat, magyar vonatkozású utcanévtáblát helyeztek ki a napokban, két nyelven.

Pannon RTV

Vicsek Annamária, a Vajdasági Magyar Szövetség újvidéki elnöke: „Petőfi Sándor, József Attila, Ady Endre, Fejős Klára, Juhász Erzsébet és Bartók Béla került most így kétnyelvűen is kihelyezésre. Ez a Vajdasági Magyar Szövetség újvidéki városi szervezetének egy nagyon fontos programeleme, hogy a hivatalos nyelvhasználat értelmében a magyar jellegű utcanévtáblák kétnyelvűen legyenek kihelyezve, így Újvidék mellett Tiszakálmánfalván és Piroson most már közel 40 utcanévtábla lett így kihelyezve. Azon túl természetesen, hogy a településnevek a település elejénél, illetve végénél is szintén magyarul vannak kiírva.”

Piros
Újvidék
VKT
Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ
Vicsek Annamária

Most

Népszerű