Ugrás a tartalomra

Kielégítő minőségű a Duna vize Újvidéken

2023.06.27
10:03
2023.06.27
10:18
Forrás
Pannon RTV
Ismét a birtokukba vehetik a fürdőzők a Dunát, ugyanis vize vegyileg és bakteriológiailag is kielégítő minőségű az újvidéki strandnál.

Jelena Prica,a Városi Kertészet Közvállalat szóvivője a Tanjugnak nyilatkozva elmondta, a Vajdasági Közegészségügyi Intézet munkatársai vizsgálták meg a folyó vizét, eredményeik alapján pedig ismét birtokukba vehetik a fürdőzők a Dunát.

Ahogyan a Pannon RTV korábban beszámolt róla június közepén mintegy 35 ezer liter gázolaj ömlött a folyóba Dunacséb közelében. Az üzemanyag egy, a közelben horgonyzó bolgár zászlós hajóról került a vízbe. Ezt követően a a szennyezés miatt az újvidéki Duna-parton lévő strandon betiltották a fürdőzést. Az olajfolt továbbterjedését a Batajnica közelében elhelyezett úszógát segítségével akadályozták meg.

Újvidék
strand
Duna

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.