Ugrás a tartalomra

Kiskunmajsa díszpolgára Bábi Attila és Kozma Huba

2012-09-09
13:18
A vajdasági származású történész, Kozma Huba és Bábi Attila, Topolya volt polgármestere vehette át Kiskunmajsa díszpolgári címét
A vajdasági származású történész, Kozma Huba és Bábi Attila, Topolya volt polgármestere vehette át Kiskunmajsa díszpolgári címét. A díjat a huszadik városnapi rendezvények keretében adta át Faludi Tamás, Kiskunmajsa polgármestere. Kozma Huba történelemtanárként és politikusként is sokat tett Kiskunmajsáért – méltatták az ünnepségen. A történész, akinek gyökerei Csantavérhez kötődnek, nem számított a kitüntetésre. Mint mondta, ettől függetlenül is folytatta volna a megkezdett munkáját. Kozma Huba szakmai tanácsokkal látta el az elmúlt időszakban a Pannon RTV-t is.„Kiskunmajsa történetének akkor voltak a szép napjai, amikor az emberek félre tudták tenni sértettségeiket és barátságos arcok fordultak egymás felé. Én sokszor voltam kiátkozottja ennek a városnak. Éppen ezért meglepetés is volt ez” – mondta a történész. A másik kitüntetést Bábi Attila kapta. Topolya Község elnökeként 12 évig vezette a várost, ez idő alatt fejlődött a legtöbbet a két testvértelepülés kapcsolata – ezért jelölték őt a díszpolgári címre a kiskunmajsaiak. „Egyesületi szinten is létrejött ez a kapcsolat. Azt kell, mondjam, hogy az önkormányzati kapcsolat is szorosabb, hiszen most már léteznek olyan EU-s pályázatok, amit az önkormányzatok közösen tudnak beadni” – emelte ki a volt polgármester. A díszpolgári címeket Kiskunmajsa városnapja alkalmából osztották ki. A háromnapos rendezvényen koncertek és művelődési programok várták az érdeklődőket.
bábi attila
kiskunmajsa
díszpolgár
kozma huba

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.