Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Korszerűsítés a Magyarkanizsai Egészségházban

2022.06.17
12:25
2022.06.17
17:26
Forrás
Pannon RTV
Új ultrahang készülékkel gazdagodott a magyarkanizsai Egészségház nőgyógyászati rendelője. A község területén közel 9600 páciense van a nőgyógyászati részlegnek, akik aktívan járnak vizsgálatokra.

17 éves volt az az ultrahang készülék, amit a magyarkanizsai nőgyógyászaton eddig használtak. A most megvásárolt gép az egyik legmodernebb, megkönnyítve ezzel a nőgyógyászok munkáját is.

Gyólay Karolina, igazgató, Egészségház, Magyarkanizsa: „Tudni kell, hogy alapvető diagnosztikai eljárás most már az ultrahangos vizsgálat, körülbelül évente 3500-4000 ultrahangos vizsgálatot végzünk csak a nőgyógyászaton. Ez nagyon fontos már a család tervezésnél, illetve a várandós hölgyeknél a megállapításnál és végig kísérésénél, de nagyon fontos más nőgyógyászati betegségeknél is, hogy időben, pontos diagnózisokat tudjunk felállítani.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A magyarkanizsai önkormányzat is folyamatosan támogatja a helyi egészségházat.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Egyrészről rész finanszírozásban támogatjuk a 24 órás mentőszolgálatot, másrészről minden egyes orvosi szaktudás növeléshez hozzájárulunk és fizetjük ennek a képzésnek, továbbképzésnek a költségeit és az idei évben sikerült kiválasztanunk a költségvetésből egy nagyobb tételt, amin keresztül személyautókat tudunk vásárolni az egészségház számára.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Az új ultrahang gépnek köszönhetően még magasabb szintű ellátást kaphatnak ezentúl. A készüléket a Tartományi Egészségügyi Titkárság 4 millió dináros támogatásának köszönhetően tudták beszerezni.

Magyarkanizsa
Magyarkanizsai Egészségház
Dr. Gyólay Karolina
Fejsztámer Róbert

Most

18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.

Népszerű