Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Korszerűsítették a közvilágítást Szabadkán

2020-12-04
15:10
Forrás
Közlemény
A régi, elavult utcai lámpákat korszerű LED világítótestekre cserélték az elővárosi településeken.

Mintegy 12.900 lámpa lett beépítve körülbelül 270 vezérlőrendszerrel. A világítótestek élettartama 25 év. Az új lámpák fényereje átlagban kétszer erősebb a korábbinál, szén-dioxid-kibocsátásuk azonban jóval kisebb. A projekt fenntartási időszaka 13 év, amely alatt az önkormányzat adóval együtt több mint egymillió eurót fog megtakarítani. A pénzt a tervek szerint városfejlesztésre fordítják.

Szabadka
közvilágítás
korszerűsítés

Most

19:30

Elhunyt Mira Furlan

66. életévében elhunyt Mira Furlan horvát színművész, aki az egykori jugoszláv filmgyártás és színjátszás megkerülhetetlen alakja volt. Számos feledhetetlen alakítást hagyott maga mögött.
19:02, Frissítve: 19:13

Naponta több mint száz embert oltanak be Topolyán

Egyelőre a topolyai egészségház általános osztályán kialakított két oltóponton történik az oltás, de már dolgoznak azon, hogy a bácskossuthfalvi és a gunarasi kijelölt oltópontot is előkészítsék és felszereljék.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Egyre kelendőbbek a palicsi ingatlanok

Elsősorban a turisztikai beruházásoknak köszönhetően megnőtt az ingatlanok iránti érdeklődés Palicson. Az épülő wellness-központ egyre több belgrádi és más szerbiai városból, sőt külföldről érkező családot vonz a településre.