Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

A közösség erejével újult meg a Baráthok kútja

2022.07.17
13:28
2022.07.17
18:28
Forrás
Pannon RTV
Véget ért vasárnap a kaláka az Ilonafalu melletti Baráthok kútjánál. A négy napos önkéntes akción belül kisebb javítások valósultak meg, valamint egy új árnyékoló részt is építettek a most már egyre közismertebb kútnál.
Pannon RTV/Apczi Jenő

Még vasárnap délben is folytak a munkák a Baráthok kútjánál. Közel húsz, Tisza menti településekről érkező önkéntes segítségével szépül és újul meg a terület. A segítő kezek szinte minden évben visszajárnak.

Mikuska Judit, önkéntes, Magyarkanizsa: „Igazából az összesen itt voltam, ami eddig volt. Akár nyilvánosan meghirdetett vagy akárcsak így, ha páran jöttünk össze. Nagyon fontosnak tartom az önkéntes munkát és hogy a közösség tegyen azért valamit, ami közös, és ez egy ilyen hely például.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A kaláka a Baráthok kútja körül 2016-ban vette kezdetét, két év kihagyás után most újból megszervezésre került a Wemsical Serbia Ifjúsági és Kulturális Egyesület által. A pár napban megritkították a nádat, tájékoztató táblákat festettek, és szükséges volt a kisebb tatarozás is. Az önkéntes akció legfőbb célja egy árnyékoló építése volt, amit sikeresen el is készítettek. Fontos a hely rendben tartása, hisz a terület egyre látogatottabb.

Vázsonyi Ákos, szervező, Wemsical Serbia Ifjúsági és Kulturális Egyesület: „Úgy tapasztaljuk, hogy nagyon közkedvelt lett, amióta megtörtént ez a felújítás. Felújítás előtt csak a környező tanyákról jártak ide az emberek vízért, marhákat itattak, viszont amióta egy pihenőhellyé alakítottuk a helyet, azóta jó híre lett és távolabbról is érkeznek ide emberek.”

A kaláka ebben az évben is a magyarkanizsai önkormányzat támogatásával, valamint a vállalkozók és a polgárok hozzájárulásával valósult meg.

Baráthok kútja
Magyarkanizsa
Ilonafalva
Kaláka

Most

13:01

Megáldották az idei termést Horgoson

Szentmisével és terményáldással ért véget Horgoson ma délelőtt a 32. Szüreti napok, a horgosi Havas Boldogasszony-plébániatemplomban. A termelők számára igazán lélekemelő élmény az ilyenkor megtartott istentisztelet.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.