Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Lassan visszaáll az élet a normális kerékvágásba Óbecsén

2020-05-06
13:45
2020-05-06
16:18
Forrás
Pannon RTV
Szép időben megtelnek a kávézók teraszai, de az éttermek még mindig inkább házhoz szállítanak Óbecsén. A fodrászok ezzel szemben nem győzik a munkát azóta, hogy ismét fogadhatnak vendégeket.

Házhoz érkezik az ebéd ebbe az óbecsei társasházba, a megrendelő az ablakból, kötélen húzza fel a kampóra akasztott ételt. Habár már fogadhatnak vendégeket az éttermekben, azokba egyelőre kevesen térnek be. A vállalkozásnak a házhoz szállítás jelentette a túlélést, és vezetői azt remélik, hogy az év második fele sikeresebb lesz.

Lasztovics Árpád, tulajdonos, Largos Étterem és Cukrászda, Óbecse: „Elbocsájtani szerencsére nem kellett embert, mert átálltunk a házhoz szállításra, és napi 40-50 adag ételt rendeltek az emberek házhoz. Így meg tudtuk tartani a munkahelyeket.”

A járvány előtt csak délután volt nyitva ez az óbecsei fodrászat. Amióta újra fogadhat vendégeket, reggeltől estig dolgozik a tulajdonos, olyan sokan szeretnék rendbe hozni a frizurájukat. A távolságtartási és higiéniai előírások betartása nem jelent gondot.

Miljan Matić, fodrász, Óbecse: „Őszintén szólva nekem egy kicsit jól is esett, hogy több mint 30 év munka után egy hónapot szabad lehettem. Természetesen nehéz volt, de túl vagyunk rajta, és elkezdtünk dolgozni. Kipihentem magam és kinyitottunk. A vendégek nagyon várták már ezt, most nagyon sokan jönnek.”

Csaknem két hónap kihagyás után kezdhették meg az edzést a fitneszteremben is. A kibővített és folyamatosan fertőtlenített teremben minden adott a munkához.

Džemal Srabović, tulajdonos: „Hétfőn itt voltak a felügyelők, és engedélyezték a nyitást. Hogyan? Úgy, hogy kibővítettük a meglévő területünket, ami most 300 négyzetméter. Ezen a területen 30 embert fogadhatunk. Működésünk több mint 10 éve alatt soha nem volt nálunk egyszerre ennyi testedző.”

A legkitartóbb sportolók a rendkívüli állapot ideje alatt sem maradtak szakértői támogatás nélkül, ők online edzésekkel tartották formában magukat.

Óbecse
étterem
fodrász
fodrászat
fodrászszalon
fitnesz
konditerem

Most

23:48, Frissítve: 23:58

A gyapjú varázslatos világa

Ezzel a címmel tartottak nemezelő műhelymunkát a palicsi Magyar Kultúrközpontban. A foglalkozásnak számos érdeklődője akadt, akik gyapjúból készült tárgyakat készítettek szappan és víz segítségével.

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.