Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Látványos programokkal várja a látogatókat a Dužijanca

2019.08.07
11:49
2019.08.07
17:44
Forrás
Pannon RTV
Augusztus 14-én, szerdán 18 órakor a Szent Mihály Ferences templomban hálaadó misével kezdődik a Dužijanca Szabadkán. A programok csütörtökön a város főterén folytatódnak.

Felvonulással, ünnepi koncertekkel és a hagyományos Bandašicino koloval várják az érdeklődőket. A Dužijanca, vagyis az Aratóünnepség a bunyevácok nemzeti ünnepe, amelyen az új búzából készült kenyeret, az aratás végét, a termést, a termékenységet és a közösség egységét ünneplik.

Suzana Kujundžić Ostojić, elnök, Bunyevác Nemzeti Tanács: „Az Aratóünnepséget mint régi - mi úgy nevezzük ősi szokást, amit ebbe a térségbe hoztunk, féltve őrizzük, de önzetlenül megosztjuk mindenkivel, több mint három évszázada ápoljuk, és ez egy olyan hagyomány, amelyet mindig a kulturális örökségünkként kívánunk megvédeni. ”

Szabadka
Dužijanca
aratóünnepség
Bunyevác Nemzeti Tanács
Suzana Kujundžić Ostojić

Most

21:21

A költő mögött az ember

Osztovits Szabolcs magyarországi művészettörténész Petőfi a magán-és közéletben címmel tartott előadást a VM4K-ban a Csütörtök esték programsorozat részeként.
20:29

Petőfi Júliának rappelt

A VM4K programsorozatához az Újvidéki Művészeti Akadémia Tenyértársulata is csatlakozott. Az ő Petőfijük 45 percben friss, újszerű módon közelít a költőóriáshoz. Öten öt részletben és öt városban villantják fel Petőfi életének főbb állomásait.

Népszerű

Lövöldözés Zomborban

Lövöldözés volt Zomborban, két rendőr is megsérült. A közmédia cikkében az áll, hogy a rendőröket családon belüli erőszakos esethez riasztották.

Ákos koncert a Nyárhangoló Fesztiválon

Palicson ad koncertet Ákos, a magyar könnyűzene egyik legnagyobb alakja. A fellépés a VM4K Nyárhangoló Fesztiváljának része lesz - adták hírül a szervezők az esemény Facebook-oldalán.