Ugrás a tartalomra

Leváltások és kinevezések a szabadkai VKT ülésén (videó)

2016.11.24
10:32
Több személyi kérdésről is döntöttek ma a képviselők a szabadkai Városi Képviselő-testület ülésén
Több személyi kérdésről is döntöttek ma a képviselők a szabadkai Városi Képviselő-testület ülésén. A Palics-Ludas, a Palics Park, a Gázművek és a Vízművek és Csatornázási Közvállalat élére is új megbízott igazgatókat neveztek ki. A városi helyi közösségek kérdése nem került napirendre az ülésen.Önálló városi községek kialakítására nyújtott be javaslatot a Mozgalom a Polgári Szabadkáért képviselőcsoport. Szerintük ez megoldaná Bajmok, Csantavér és Palics lakosainak problémáját.Maglai Jenő, a Mozgalom a Polgári Szabadkáért frakicóvezetője:  "Van egy javaslat, ami már egy régebbi elképzelés, de eddig senkinek nem volt politikai bátorsága, hogy napirendre tűzesse, ez pedig arról szól, hogy alakuljanak meg a városi községek, tehát Palics, Csantavér és Bajmok, decentralizáljuk Szabadkát, adjunk bizonyos hatásköröket ezeknek a községeknek és adjunk költségvetést ezeknek a községeknek. Azt gondoljuk, hogy ezáltal ezt a folyamatot, ami a leépülésnek a folyamata és jelen van, le lehetne lassítani vagy meg lehetne állítani."beadvány napirendre sem került, mert a Vajdasági Magyar Szövetség és a Szerb Haladó Párt képviselői úgy látták, hogy jelenleg nincsenek meg a feltételek a városi községek kialakítására. Horvát Tímea, alpolgármester (VMSZ): "Azt tudni kell, hogy 2012-ben a Vajdasági Magyar Szövetségnek volt egy ilyen javaslata, amikor a feltételek jobban megérettek erre. Maglai Jenő volt nem csak a szabadkai városi szervezet elnöke, hanem 2014-től Szabadka Város polgármestere is. Azt gondolom, hogy ezt a kezdeményezést akkor jobban véghez lehetett volna vinni."A VKT 6. ülésén felmentették a Palics Park, a Palics-Ludas, a Gázművek, a Vízművek és Csatornázási Közvállalat igazgatóját is.Bogdan Laban, polgármester (SZHP): "Egyes igazgatók lemondtak, valakinek lejárt a megbízása, tehát ma néhány új igazgatót nevezünk ki, természetesen megbízott igazgatókat. Ezután, hat hónap múlva pályázatokat írunk ki és úgy választjuk meg őket. Egy eset van,amiben a Szerb Haladó Párt és a Vajdasági Magyar Szövetség kezdeményezett. A Palics-Ludas Közvállalat igazgatója véleményünk szerint nem jól végezte a munkáját, mert számos botrány volt a vállalat körül az elmúlt egy-két évben, ezért azt gondoljuk, hogy le kell őt váltanunk."A Palics Park Kft. élére Nebojša Darabošt, a Palics-Ludas Közvállalat megbízott igazgatójának Dobó Mártát, a Gázművek megbízott igazgatójának Ződi Ildikót, a Vízművek és Csatornázási Közvállalat megbízott igazgatójának pedig Sugár Györgyöt nevezték ki.A szabadkai képviselő-testület ülésén a Pannon RTV szerkesztőjét, Vadlövő Gabriellát nevezték ki az Európai Filmek Nemzetközi Fesztiválja Tanácsa tagjának. Kolléganőnk Siflis Zoltán filmrendezőt váltja a tanácsban. A Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál Tanácsába is új tagokat választottak. Emellett a szabadkai városi képviselő-testület iskolaszéki tagokat nevezett ki több szabadkai általános iskolában és a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumban.
Szabadka
VKT
leváltás
gázművek
kinevezés
képviselő-testület
Palics Park Kft.
Vízművek

Most

17:57, Frissítve: 18:04

Elhunyt 14 beteg, 5 255 új eset

5 255 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában Szerbiában. 13 ezer tesztet végeztek el. A kór következményében 14-en életüket vesztették.
17:46, Frissítve: 17:54

Harcok Ukrajna déli és keleti részén

Az orosz erők teljes ellenőrzésük alá vonták a Donyeck régióban fekvő Piszki falut – idézte az Interfax hírügynökség az orosz védelmi minisztériumot.

Népszerű