Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Magyar szakemberek is dolgoznak az újvidéki Tudományos-Technológiai Park fejlesztésén

2021.03.13
14:51
2021.03.13
16:25
Forrás
Pannon RTV
Az építkezés második szakaszának kivitelezője Magyarország egyik legnagyobb építőipari vállalatcsoportja. A szabadkai Cim Gas alvállalkozóként végzi a gépészeti munkálatokat.
Pannon RTV/Juhász Géza

Ezen a hétvégén szerelik be az épületbe a fűtés-hűtés technikát és a szellőzőrendszert. Az összetett, jó koordinációt igénylő munkálatokban a szabadkai cég szinte összes alkalmazottja részt vesz. A környék egy részét lezárták a forgalom előtt erre a két napra, a hatalmas emelődaru miatt.

Ábrahám Róbert, csoportvezető, Cim Gas, Szabadka: „A tetőszerkezetre rakjuk fel most ezeket a nagy szerkezeteket, klímakamrákat és chillereket, ami egy elég összetett feladat, mivel nagy súlyokról van szó, és nagy mennyiség van belőlük. Egy nagyon összetett feladat, megszervezni az egészet, és egy nagy csapatmunka kell ehhez, hogy mi ezt mind el tudjuk végezni.”

A munkálatok tavaly augusztusában kezdődtek, és várhatóan májusban fejeződnek be. A hétvégi kétnapos, emelődarus akciót megelőzte egy kéthetes szervezési, logisztikai munka is, valamint a szükséges engedélyek beszerzése.

Balázs Norbert, technikai igazgató, Cim Gas, Szabadka: „Egy ilyen munkának az elvégzése nagy kihívásokkal jár, mivel az egyes elemek azok 500 kilogrammtól 3,5 tonna súlyúak, és elég magasra fel kell őket emelni, tehát 35 méter magasságba, és még be az épület közepe felé, a tető közepe felé még egy olyan húsz métert be kell engedni az egészet.”

A Tudományos-Technológiai Park egyik szárnyát 2020 januárjában adták át, amit egyetemisták, tanárok és asszisztensek használnak. A most készülő második szárnyban újonnan alapított vállalatok és IT-cégek kapnak majd helyet. A munkálatok második szakaszának értéke 9,5 millió euró.

Tudományos-Technológiai Park
építkezés
fejlesztés
Újvidék
Cim Gas
Szabadka

Most

20:13

A V4-ek támogatják a Nyitott Balkán ötletét

Támogatják a visegrádi országok a nyugat-balkáni államok kezdeményezését, a Nyitott Balkán nevű ötletet, amely a Szerbia, Észak-Macedónia és Albánia közötti határok eltörlését hivatott szolgálni 2023-tól.
19:19, Frissítve: 19:56

Átlagos búzahozam, alacsony felvásárlási ár

Elégedettek az észak-bácskai gazdák az idei búzahozammal, ugyanakkor a felvásárlási árral kapcsolatban vannak fenntartásaik. Az idei évben számos időjárási hatás befolyásolta a búzatermést, valamint a minőséget is - mesélik.

Népszerű