Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Magyarkanizsa jövője is a fiatalok kezében van

2021.08.04
15:31
2021.08.04
16:35
Forrás
Pannon RTV
A fiatalok munkavállalási lehetőségeiről, valamint egy programozási képzéshez szükséges technológiai és műszaki felszerelés beszerzésére irányuló projektjavaslatról is szó esett Magyarkanizsán.

Az illetékesek erről Nenad Popović szerb innovációért és technológiáért felelős tárca nélküli miniszterrel beszélgettek.

Pannon RTV

Magyarkanizsa Község Ifjúsági Irodája 2014 óta működik, de az elmúlt egy évben sikerült igazán felvirágoztatni és bevonni a fiatalokat a működésébe. Jelenleg 25-30 aktivista tevékenykedik ebben az irodában.

Ivanović Laura, koordinátor, Magyarkanizsa Község Ifjúsági Iroda: „A fiatalok találják ki a programokat, mindent ők csinálnak. Igazából az egész OZ arculatát voltaképp ők vezetik, ők tervezik. Én csak összefogom őket és hátteret adok nekik, és egy kis irányítást, hogy mit meg merre, de nagyon fiatal orientált az egész dolog és úgy tűnik, hogy élvezik és nagy sikere van.”

Pannon RTV

Az iroda egyik célja, hogy megpróbálja fokozni a fiatalok munka-, és vállalkozókedvét, emellett pedig olyan képzéseket is nyújt nekik, amelyeknek köszönhetően gyorsabban munkába tudnak állni - emelte ki Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere: „Én úgy látom, hogy a minisztérium részéről és a miniszter úr részéről megvan a nyitottság, hogy támogassa azokat az innovatív kezdeményezéseket, programokat, amiket akár intézményi szinten, akár magánkezdeményezésként is valaki próbál elkezdeni vagy megvalósítani. Úgyhogy én bízom benne, hogy az elkövetkező időszakban szorosan együtt tudunk majd működni.”

Pannon RTV

Dr. Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági parlamenti frakcióvezetője elmondta, személyes feladatának érzi, hogy az önkormányzatok könnyebben együttműködhessenek a minisztériumokkal. Továbbá a település turisztikai jelentőségéről is beszélt: „Magyarkanizsa egy olyan idegenforgalmi központ, amely a belföldi és külföldi turistákat is vonzza, akár olyan módon is, hogy több hétig vagy akár egy-két hónapig itt legyenek Magyarkanizsán. Ilyen szempontból fontos egy olyan innovációs központnak a kialakítása, akár itt ebben az épületben, amely vonzóvá teszi Magyarkanizsát a belföldiek és a külföldiek számára.”

Pannon RTV

Az ifjúsági iroda vezetői bemutatták Nenad Popović szerb innovációért felelős tárca nélküli miniszternek a tevékenységüket, valamint azt a programozási képzéssel kapcsolatos projektjavaslatot, amely a fiatalok munkavállalási lehetőségeit is javítaná: „Szeretnénk a fiatalokat idehozni egész Európából Szerbiába, elhozni őket ide, Magyarkanizsára, hogy innen dolgozzanak, hogy itt legyenek a cégek központjai, mert Szerbia kormánya gyakorlatilag mindent tud finanszírozni ahhoz, hogy az induló vállalkozások támogatást, pénzügyi, számviteli, jogi, szakmai és legfőképpen mentori támogatást nyújtsanak számukra, hogy ötlettől a megvalósításig eredményeket érjenek el.”

Pannon RTV

A találkozó végén Nenad Popović megtekintette az Ifjúsági Otthon épületét.

VMSZ
Magyarkanizsa
Fejsztámer Róbert
Nenad Popović

Most

18:21, Frissítve: 18:28

Orbán: Nőni fog a nyomás a határon

A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babiš társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz.
16:19, Frissítve: 17:43

Újrahasznosítják a szennyvíziszapot Szabadkán

Biomasszát állítanak elő a felhasználásával. Ez egyelőre egy kísérleti projekt. Az ehhez szükséges tesztültetvények a Regionális Hulladéktároló és Hulladékgazdálkodási Kft. területén találhatók. Az illetékesek bemutatták az eddig elért eredményeket.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.