Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Magyarkanizsán van választási lehetőségük a fürdőzni vágyóknak

2022.06.30
13:17
2022.06.30
17:46
Forrás
Pannon RTV
Egyre többen keresik fel a vízpartot Magyarkanizsán, a kikapcsolódni vágyók pedig élvezik a Tisza-part és a medence által kínált lehetőségeket.

Tiszta és szép környezet, valamint megfelelő vízhőmérséklet, ez jellemzi most a Tiszát Magyarkanizsánál - mondják a fürdőzők.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Megtelt a Tisza-part, a meleg idő családokat, fiatalokat és idősebbeket egyaránt kicsalogat. Van, aki a Tisza hűsítő vizét élvezi, de sokan választják a medencét is.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Izetović Sintija, Magyarkanizsa: „Igazság szerint mi mind a két fajta vizet élvezzük, tehát magában a Tiszában is szoktunk fürödni, illetve a medencében is, és szerintem ez tényleg egy olyan kombináció, ami felér egy tengerparti nyaralással is, és aki erre jön, én arra buzdítom, hogy legalább a lábát mártsa bele a Tiszában, hogy megérezze, hogy milyen kellemes most a víz.”

Urbán Tamás, Magyarkanizsa: „Én már nagyon sok éve lejárok ide fürdeni, legtöbbször itt a nagy mólón szoktunk lenni, meg van itt egy roncshajó, itt szoktunk ugrálni.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Minden korosztály számára biztosított a szórakozási lehetőség: röplabdapálya, játszóterek, kempingezési lehetőségek és különféle éttermek. Búza Zsuzsanna és társa nemrég nyitották meg kis, helyi ételeket és italokat forgalmazó vendéglátóegységüket. „Én szerintem nagyon jó úton haladunk, mindig többen, többen jönnek le a Tiszára és ennek nagyon örülünk, jó lenne visszahozni azokat a régi szép időket, amikor sokan lent voltunk.”

Nem olyan régen vette kezdetét a szezon a Tisza-parti medencén, de a folyó körül is több beruházás megvalósult az elmúlt időszakban. Pálfi Ervin, igazgató, Kommunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat, Magyarkanizsa: „Folyamatban van az úszóiskola, a strand területén több beruházás történt az elmúlt időszakban, feltöltöttük a Tisza-partot homokkal, közel 100 köbméter homok lett biztosítva, úgyhogy ott is a látogatók, kedvelők élvezhetik azt a strandrészt, van vízi mentő szolgálatunk, tehát teljes kapacitással dolgozunk.”

A medence hétfő kivételével minden nap, míg a Tisza-part és környéke egész nyáron várja a fürdeni, kikapcsolódni vágyókat.

Magyarkanizsa
fürdés

Most

17:57, Frissítve: 18:04

Elhunyt 14 beteg, 5 255 új eset

5 255 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában Szerbiában. 13 ezer tesztet végeztek el. A kór következményében 14-en életüket vesztették.
17:46, Frissítve: 17:54

Harcok Ukrajna déli és keleti részén

Az orosz erők teljes ellenőrzésük alá vonták a Donyeck régióban fekvő Piszki falut – idézte az Interfax hírügynökség az orosz védelmi minisztériumot.

Népszerű