Ugrás a tartalomra

Magyarkanizsára látogatott Magyarország belgrádi nagykövete

2023.09.20
12:37
2023.09.20
15:55
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsára látogatott Magyar József, Magyarország belgrádi nagykövete.

A látogatása alkalmával megtekintette a helyi Cnesa Oktatási és Művelődési Intézményt, ahol számos beruházás, projekt valósult meg az elmúlt időszakban a magyar kormány támogatásával.

A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény évek óta számíthat a magyar kormány támogatására. Erasmus+ projektet is sikerült nemrégiben lebonyolítani az intézményben. Emellett eszközöket is betudnak szerezni magyarországi támogatásokból.

Sarnyai Károly, igazgató, Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény, Magyarkanizsa: „Nagyon sok olyan fejlesztésünk volt, ami magyarországi támogatásnak köszönhető. Talán a legnagyobbat említem, aminek a legjobban örültünk, ami a koncertzongora, ez magyarországi támogatásból jött, és nagyon sokat használjuk, használják a magyarkanizsai zeneiskolások is, és használjuk mi is.”

Magyar József Magyarország belgrádi nagykövete elégedett volt a látottakkal és elmondta, hogy a két országot összeköti a közös múlt, a közös gondolkodás és a közös tervek.

Magyar József, Magyarország belgrádi nagykövete: „Sajnos elválaszt bennünket egy határ, ami nem csak egy államhatár, hanem az Európai Unió, sőt a schengeni övezetnek a külső határa, ez egy fizikai akadály, ami nem jó, hogy van, ezért mi magyarok és szerbek közösen dolgozunk azon, hogy ezeket a fizikai akadályokat leküzdjük és belátható időn belül felszámoljuk.”

Az intézményben egyébként hamarosan elindul A Szakkör program is, ami szintén a magyar kormány támogatásával valósulhat meg.

Magyarkanizsa
Magyarország
nagykövet
Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény
Sarnyai Károly

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.