Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Május elsején is oltottak Kishegyesen

2021.05.01
16:11
2021.05.01
17:32
Forrás
Pannon RTV
Majáliskor is folyt az oltás az egészségházban. A Sinopharm, a Szputnyik V és a Pfizer első, illetve második adagját adták be. Azok is mehettek, akik előzetesen nem jelentkeztek be az eUprava portálon. Egyre több a fiatal érdeklődő.
Pannon RTV/Payeta Maurice

A külföldön élő szeretteit látogatná meg a kishegyesi Kovács Valéria, és magát is megóvná a fertőzéstől.

„A szomszédságomban voltak betegek, és láttam, mennyire betegek, a komaasszonyom is, és mások is. Infúzióra szorultak, és kórházban is voltak, egy napot igaz, de ők mesélték, hogy ott olyan, mint a pokol, nagyon veszélyes. Így én is elszántam magam, hogy védjem a gyerekeimet és a környezetem is.”

Előzetes bejelentkezés nélkül vehette fel az orosz Szputnyik V vakcina első dózisát a bácsfeketehegyi Kata Oros.

„Szükségem van rá. Nem vagyok okosabb az okosabbaknál. Ha ezrek és ezrek veszik fel az oltást, miért ne venném fel én is?”

Az újvidéki 28 éves Negoslav Sović majáliskor Kishegyesre utazott, hogy felvehesse családjával a védőoltás második dózisát.

„Szerintem a lakosság többsége be kell, hogy oltassa magát, hogy csökkenjen a vírus fertőzőképessége, ne terjedjen tovább, és a saját egészségem miatt is. Ha megfertőződnék, enyhébb lesz a betegség lefolyása.”

Az állami ünnepeken, nagypénteken és május elsején is várták az oltakozni vágyókat a kishegyesi egészségházba. A szombati revakcinálás a Pfizer-vakcinával történt, sőt olyanok is jöhettek, akik előzőleg nem regisztráltak. Ők többségében orosz vakcinát kaptak.

Dr. Nadežda Varga, általános orvos: „Amikor elkezdődött az oltás kampány, az idősebbek érdeklődtek leginkább, azonban most, ahogy a kampány egyre sikeresebben halad, egyre több fiatal jelentkezik az oltásra. Talán utazni szeretnének, félnek a fertőzéstől, vagy szeretnék magukat beoltatni. A pontos okot még nem tudjuk, azonban most 20 évestől a 80 évesekig jelentkeznek az emberek.”

Kishegyes községben csaknem 2500 lakos már felvette az oltás első adagját, mintegy 1800-an pedig mindkét dózissal beoltatták magukat. Ez a község lakosságának mintegy 30 százaléka.

Kishegyes
egészségház
oltás
vakcina
majális

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:41

Jelentősen enyhültek a korlátozások Angliában

Jelentősen enyhültek a járványügyi korlátozások Angliában, bár a brit kormány továbbra is fokozott elővigyázatosságra intette a lakosságot, elsősorban a koronavírus indiai változatának egyes gócpontokban észlelt terjedése miatt.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.