Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Meg kell védeni a beázástól a törökbecsei Községi Művelődési Ház erkélyét

2021.03.15
13:58
2021.03.15
14:04
Forrás
Pannon RTV
Még idén megoldódhat a törökbecsei Községi Művelődési Ház erkélyének beázási problémája.

Az 1976-ban épült kultúrotthon a település egyik jelképe. Az elmúlt években az épületen több tatarozást is elvégeztek. Új festést kaptak a külső falak, kicserélték a bádogcsatornát, valamint multifunkcionális teremmel is gazdagodott az épület. 

Pannon RTV/Zséli Ágnes

Azonban vannak még infrastrukturális problémák, amelyeket a közeljövőben mindenképp meg kell oldani. A kultúrotthon erkélyének tetőszerkezete mára olyannyira megrongálódott, hogy nagyobb esőzésekkor annak padlózatát a víz szinte teljes egészében elönti. 

Pannon RTV/Zséli Ágnes

Novica Blažin, a törökbecsei Községi Művelődési Ház igazgatója elmondta, hogy az erkély tetőszerkezetének felújítására vonatkozó projektet intézményük az önkormányzattal közösen dolgozta ki, amellyel a művelődési minisztérium által meghirdetett Vidéki város a fókuszban elnevezésű pályázatra neveztek be. Az eredményeket várhatóan még márciusban közzéteszik. Abban az esetben, ha az illetékes minisztérium anyagilag támogatja a törökbecsei Községi Művelődési Ház projektjét, az erkély cseréppel borított új tetőt kaphat. Az erkély új tetőszerkezetére mintegy hárommillió dinárra lenne szükség.

Törökbecse
Művelődési Ház

Most

21:04, Frissítve: 21:13

Gólyakolónia Újvidéken

Újvidék északi bejáratánál, az autópálya mellett található Vajdaság egyik legnagyobb gólyakolóniája. Egy elhagyatott építkezés betonoszlopainak tetején több mint húsz fészekben nevelik az új nemzedékeket.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.